Ohjelmistoyhtiö Lemonsoft aikoo listautua Helsingin pörssiin - Talous | HS.fi

Ohjelmistoyhtiö Lemonsoft aikoo listautua Helsingin pörssiin

Yhtiö odottaa suunnittelemansa listautumisannin koostuvan noin 15 miljoonan euron osakeannista sekä osakemyynnistä.

Ohjelmistoyhtiö Lemonsoft suunnittelee listautumista Helsingin pörssiin.

26.10. 8:29

Toiminnanohjausjärjestelmiä suunnitteleva, kehittävä ja myyvä ohjelmistoyhtiö Lemonsoft kertoo suunnittelevansa listautumista Helsingin pörssin First North -markkinapaikalle.

Suunnitellun listautumisannin odotetaan koostuvan Lemonsoftin noin 15 miljoonan euron osakeannista sekä osakemyynnistä, jossa yhtiön osakkeenomistajat myyvät osakkeitaan. Osakeannista saatavia varoja on tarkoitus käyttää Lemonsoftin kasvustrategian tukemiseen, mukaan lukien yritysostojen rahoittamiseen.

Listautumisannilla on Lemonsoftin mukaan tarkoitus luoda edellytykset listautumiselle sekä mahdollistaa yhtiön strategian mukainen kasvu ja liiketoiminnan laajentaminen. Lemonsoft kertoo odottavansa, että listautuminen avaa sille uuden kanavan oman pääoman ehtoisen rahoituksen hankintaan sekä Suomesta että ulkomailta.

Lisäksi Lemonsoft näkee, että listautuminen luo yhtiön osakkeille likviditeetin sekä kehittää sen yleistä tunnettavuutta ja mainetta potentiaalisten asiakkaiden, kumppaneiden, työntekijöiden ja sijoittajien keskuudessa.

Listautumisannin tarkoituksena on myös laajentaa Lemonsoftin omistajapohjaa sekä suomalaisten että kansainvälisten sijoittajien keskuudessa.

Lemonsoftin toimitusjohtaja Kari Joki-Hollanti toteaa, että yhtiö on historiansa aikana onnistunut muun muassa nopeassa ja kannattavassa kasvussa sekä luomaan pitkäaikaisia asiakkaita eri toimialoilta.

“Uskon, että mahdollinen listautuminen lisää Lemonsoftin tunnettavuutta ja tekee yrityksestä entistäkin houkuttelevamman työpaikan. Listautuneena yhtiönä voimme myös sitouttaa ja kannustaa henkilöstöä osakepohjaisilla kannustimilla”, Joki-Hollanti toteaa Lemonsoftin tiedotteessa.

Lemonsoft kertoo tavoitteekseen kasvattaa liikevaihtonsa 40 miljoonaan euroon vuoden 2025 loppuun mennessä. Tavoitteessa ei ole otettu huomioon Lemonsoftin mahdollisia yritysostoja, joita on yhtiön mukaan vaikea ennustaa. Yhtiö on tehnyt viimeisten vuosien aikana useita yritysostoja ja kertoo aikovansa jatkaa aktiivista yritysostostrategiaansa.

Lisäksi yhtiön tavoitteena on nostaa samassa ajassa oikaistu liikevoittomarginaali 40 prosenttiin.

Lemonsoftin liikevaihto oli viime vuonna 13,6 miljoonaa euroa. Oikaistu liikevoitto oli 4,4 miljoonaa euroa, mikä tarkoittaa 32,6 prosentin oikaistua liikevoittomarginaalia. Yhtiön pro forma -liikevaihto oli viime vuonna 17,4 miljoonaa euroa ja oikaistu pro forma -liikevoitto 5,6 miljoonaa euroa.