Sampo sai Nordea-osakemyynnistä yli 1,7 miljardin euron myyntitulot – Sitoutuu olemaan myymättä Nordean osakkeita tammikuun loppupuolelle asti - Talous | HS.fi

Sampo sai Nordea-osakemyynnistä yli 1,7 miljardin euron myyntitulot – Sitoutuu olemaan myymättä Nordean osakkeita tammikuun loppupuolelle asti

Sammon johto aikoo ehdottaa, että varat käytetään osakekohtaisen lisäosingon jakamiseen ja lokakuussa käynnistetyn omien osakkeiden osto-ohjelman laajentamiseen.

Sampo kertoo saaneensa Nordea-osakemyynnistään 1,7 miljardin euron bruttomyyntitulot.

26.10. 10:01

Vakuutuskonserni Sampo kertoo saaneensa Nordean osakkeista noin 1 725 miljoonan euron bruttomyyntitulot.

Sampo kertoi maanantaina, että se käynnistävänsä nopeutetun tarjousmenettelyn noin 162 miljoonan Nordean osakkeen tarjoamiseksi institutionaalisille sijoittajille.

Sammon piti olla myymättä Nordean osakkeita ennen marraskuun 8. päivää. Yhtiö sopi myyntirajoituksesta 9. syyskuuta, jolloin se edellisen kerran myi Nordean osakkeitaan. Yhtiö kuitenkin kertoi maanantaina, että se on pyytänyt ja saanut suostumuksen suunnitellulle myynnille myyntirajoitusjakson aikana.

Sampo kertoo nyt, että se on sitoutunut olemaan myymättä Nordean osakkeita ennen 24. tammikuuta 2022.

SamPo kertoo tiedotteessaan sen johdon aikovan ehdottaa, että myynnistä saatavat varat käytetään vähintään kahden euron osakekohtaisen lisäosingon jakamiseen ja 1. lokakuuta käynnistetyn omien osakkeiden osto-ohjelman laajentamiseen. Näin omia osakkeita hankkimalla voidaan palauttaa enemmän ylimääräistä pääomaa.

Ehdotukset edellyttävät Sammon hallituksen ja varsinaisen yhtiökokouksen hyväksyntää. Sammon yhtiökokous on suunniteltu järjestettäväksi ensi toukokuussa.

"Nordean osakkeiden myynnistä syntyy Sampo-konsernin IFRS-kirjanpitoon 351 miljoonan euron suuruinen positiivinen kirjanpitovaikutus ja lisäksi 45 miljoonan euron suuruinen erä laajan tuloksen muihin eriin kirjattavaksi”, Sammon tiedotteessa todetaan.

Sammon mukaan nettotulosvaikutusta käsitellään satunnaisena eränä yhtiön kuluvan tilikauden osingonjakosuhdetta määriteltäessä. Sampo kertoo, että vuoden 2021 neljännestä vuosineljänneksestä alkaen se aikoo luokitella IFRS-kirjanpidossaan Nordean myytävänä olevaksi omaisuuseräksi osakkuusyhtiön sijaan.

Sampo omistaa myynnin jälkeen 245 924 782 Nordean osaketta, mikä on 6,1 prosenttia Nordean kaikista osakkeista ja äänioikeuksista.

Artikkeliin liittyviä aiheita