Lelujätti Hasbro varoittaa joulukaupan toimitusketjuongelmista - Talous | HS.fi

Lelujätti Hasbro varoittaa joulukaupan toimitusketju­ongelmista

Transformers- ja My Little Pony -leluja valmistava yhtiö menetti kolmannella neljänneksellä sadan miljoonan dollarin lelutoimitukset rahtiongelmien takia.

Hasbron valmistama Monopoly-lautapeli.

26.10. 20:58

Yhdysvaltalainen leluvalmistaja Hasbro kertoo menettäneensä sadan miljoonan dollarin (noin 85 miljoonaa euroa) arvosta lelutilauksia kolmannella neljänneksellä maailmanlaajuisten toimitusketjuongelmien takia.

Yhtiö varoitti osavuosikatsauksessaan, että sen myynti voi kärsiä edelleen toimitusketjuongelmista yhtiölle tärkeällä joulusesongilla.

Hasbro valmistaa muun muassa Transformers-leluja ja Nerf-vaahtomuovi­ammusaseita sekä My Little Pony -leluja.

Hasbro kertoi uutistoimisto Reutersin mukaan, että suurin osa heinä–syyskuussa menetetyistä lelutilauksista on saatu toimitettua myöhemmin ja että sen henkilökunta työskentelee ”kellon ympäri” lelujen toimittamiseksi. Yhtiö on lisännyt muun muassa lentorahdin käyttöä.

Hasbro ennustaa, että sen liikevaihto kasvaa tänä vuonna 13–16 prosenttia. Hasbron talousjohtaja Deborah Thomas sanoi osavuosikatsauksessa, että yhtiöllä on tilauksia sen verran, että liikevaihto voisi kasvaa ohjeistushaarukan yläpäässä, mutta toimitusvaikeudet voivat loiventaa kasvua.

Koronarajoituksista johtuvat tehdasseisokit, konttipula ja ruuhkautuneet satamat ovat aiheuttaneet huolta, että kauppoihin ei saada toimitukseksi tarpeeksi leluja jouluksi.

Hasbron Thomas vakuutti kuitenkin sijoittajapuhelussa, että yhtiö on valmistautunut joulukauteen ja kauppojen hyllyillä on Hasbron leluja ja pelejä kuluvan vuoden joululahjakautena.

Viime viikolla Hasbron kilpailija Mattel nosti kuluvan vuoden myyntiennustettaan. Mattel kertoi, että sillä on useita keinoja lisätä tuotantoa ja hankkia lisää laivauskapasiteettia varmistaakseen vahvan joulumyynnin.

Mattel on tunnettu Barbie- ja Fisher-Price-leluista.

Hasbron liikevaihto nousi kolmannella neljänneksellä 11 prosenttia 1,97 miljardiin dollariin. Oikaistu nettotulos nousi viisi prosenttia 271,2 miljoonaan dollariin.

Artikkeliin liittyviä aiheita