Hollantilainen eläkerahasto ABP myy 15 miljardin euron arvoiset sijoitukset fossiilisiin polttoainetuottajiin - Talous | HS.fi

Hollantilainen eläke­rahasto ABP myy 15 miljardin euron arvoiset sijoitukset fossiilisiin polttoaine­tuottajiin

ABP on yksi maailman suurimmista eläkerahastoista.

Eläkerahasto ABP kertoi tiistaina myyvänsä sijoituksensa fossiilisiin polttoainetuottajiin.

26.10. 22:04

Hollantilainen eläkerahasto ABP aikoo myydä 15 miljardin euron arvosta sijoituksia öljy-, kaasu- ja hiiliyhtiöistä vuoteen 2023 mennessä, rahasto kertoo tiedotteessaan.

Eläkerahasto hankkiutuu eroon fossiilisten polttoainetuottajien sijoituksista, koska se on huolissaan ilmaston lämpenemisestä.

Suunniteltu myynti vastaa kolmea prosenttia rahaston kokonaisvarallisuudesta. ABP aikoo myynnin jälkeen lisätä sijoituksia uusiutuvaan energiaan, rahaston hallituksen puheenjohtaja Corien Wortmann sanoo tiedotteessa.

ABP on yksi maailman suurimmista eläkerahastoista, ja ilmoitus myydä fossiilisten polttoainetuottajien osakkeita on uutistoimisto Reutersin mukaan merkittävä suunnanmuutos sen sijoituspolitiikassa.

Reutersin mukaan Wortmann sanoi vasta heinäkuussa, että irtautuminen sijoituksista fossiilisten polttoainetuottajiin ei ole ratkaisu ilmaston lämpenemiseen.

Rahaston suunnanmuutokseen on voinut vaikuttaa rahaston eläkkeensaajien ja työntekijäjärjestöjen kritiikki. ABP kertoi tiistaina eläkkeensaajien ja työntekijöiden järjestöjen tukevan laajasti päätöstä.

ABP hoitaa Hollannin julkisen sektorin työntekijöiden eläkkeitä. Sen hallinnassa on 528 miljardia euroa varallisuutta.

Artikkeliin liittyviä aiheita