Tampereen Uros Live -areenan nimi muuttuu – Kiinteistöyhtiö irtisanoo nimisopimuksen teknologiayhtiön epäselvyyksien takia - Talous | HS.fi

Tampereen Uros Live -areenan nimi muuttuu – Kiinteistöyhtiö irtisanoo nimisopimuksen teknologia­yhtiön epäselvyyksien takia

Areena jatkaa toistaiseksi toimintaansa aiemmalla nimellään Tampereen Kannen areena.

Tampereen monitoimiareenan työmaa Tampereella 20. lokakuuta 2021.

28.10. 10:22 | Päivitetty 28.10. 13:18

Tampereen monitoimiareenan hallitus on päättänyt irtisanoa nimisopimuksen teknologiayhtiö Uroksen kanssa. Areena jatkaa toistaiseksi toimintaansa aiemmalla nimellään Tampereen Kannen areena.

Syynä päätökseen ovat Uroksen talous- ja muut epäselvyydet, joista STT ja muut mediat ovat kertoneet.

Uros on oululaistaustainen yhtiö, joka sanoo bisneksensä rakentuvan niin kutsutun esineiden internetin eli iot-palveluiden ympärille. Yksinkertaistettuna yhtiö lisää asiakaskumppaniyritystensä laitteisiin pääsyn nettiin.

Suuri yleisö sai tietää yhtiöstä maaliskuussa 2020, kun Tampereelle tämän vuoden joulukuussa valmistuva monitoimiareena nimettiin sponsorinsa mukaan Uros Live -areenaksi.

Uros on noussut viime aikoina julkisuuteen liittyen yhtiön talousvaikeuksiin ja siihen, että Uros ei ole kyennyt maksamaan ajoissa miljoonien eurojen tuotekehitys- ja muita lainoja.

HS kertoi aiemmin lokakuussa, että miljardien eurojen konserniliikevaihdosta raportoiva teknologiayhtiö Uros on jättänyt maksamatta useita pieniäkin laskuja heinäkuusta lähtien.

STT uutisoi aiemmin tässä kuussa, että Uros on lähes kymmenen vuoden aikana maksanut Business Finland -lainoistaan vain korkoja ja niistäkin vain osan, alle 400 000 euroa. Lainojen maksamatta jättäminen on outoa, sillä yhtiö väittää tehneensä pelkästään vuosina 2017–2019 yhteensä yli 300 miljoonaa euroa liikevoittoa.

STT kertoi syyskuussa, että yhtiön kertomien mahtavien voittojen takana ei todennäköisesti olekaan vastaavaa todellista liiketoimintaa.

”Uros Oy:n saama julkisuus on liitetty vahvasti ja negatiivisesti myös areenaan. Lisäksi nimikumppanin taloudellisesta asemasta julki tulleet tiedot ovat aiheuttaneet vakavan epäilyn siitä, onko yhtiöllä kykyä vastata nimisopimuksen mukaisista velvoitteistaan jatkossa. Näiden syiden vuoksi areenayhtiö ei näe mahdollisuuksia yhteistyön jatkamiselle, joten tässä tilanteessa päätös on nähdäksemme ainoa oikea”, kommentoi areenayhtiön toimitusjohtaja Marko Hurme asiaa tiedotteessa.

Tampereen monitoimiareenan suurin omistaja on Tampereen kaupunki, joka omistaa 40 prosenttia areenasta. Hankkeen sijoittajat Lähi-Tapiola, OP-ryhmä, eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ja rakennusyhtiö SRV omistavat yhteensä 60 prosenttia.