Koronarokotteita tekevät yhtiöt takovat voittoa yli 70 prosenttia liikevaihdostaan - Talous | HS.fi

Korona­rokotteita tekevät yhtiöt takovat voittoa yli 70 prosenttia liike­vaihdostaan

Rokotteiden kohoavat hinnat nostavat rokoteyhtiöiden kannattavuuden hurjiin lukemiin. Saksalaisen Biontechin liikevaihto noussee jo tänä vuonna yli 20 miljardin euron. Tammi–syyskuussa yhtiö teki voittoa 79 prosenttia suhteessa liikevaihtoon.

Comirnaty-rokotteet odottavat Helsingin Jätkäsaaren rokotus­keskuksessa. Rokotteen kehittänyt Biontech on tehnyt rokotteilla voittoa lähes 80 prosenttia liikevaihdosta.

23.11. 2:00 | Päivitetty 23.11. 7:00

Suomessakin yleisimmin käytetystä Comirnaty-koronavirus­rokotteesta on tulossa sen kehittäjille ja myyjille valtava rahasampo.

Rokotteen kehittänyt saksalainen Biontech sekä sitä valmistava ja jakeleva Pfizer tekevät rokotteella vähintään 20 miljardiin euroon nousevan voiton jo tänä vuonna.

Vielä kaksi vuotta aiemmin Biontech oli lupaava mrna-teknologiaan perustuvia syöpälääkkeitä kehittänyt yhtiö, jonka tulos oli tappiolla.

Tänä vuonna yhtiön liikevaihto on nousemassa korona­rokotteen ansiosta yli 20 miljardiin euroon eli monien kansain­välisten lääkejättien kokoluokkaan. Liikevoittoa yhtiö tehnee reippaasti yli 10 miljardia euroa.

Vielä viime vuoden tammi–syyskuussa Biontechin liikevaihto oli vain 137 miljoonaa euroa. Tänä vuonna samaan aikaan se oli 13,4 miljardia euroa. Kasvuvauhti on kiihtynyt koko ajan, kun rokotetuotantoa on kasvatettu.

Heinä–syyskuun liikevaihto oli jo 6,1 miljardia, mikä kertoo siitä, että koko vuoden liikevaihto ylittänee reippaasti 20 miljardin euron rajan.

Biontechin kannattavuus on hurja.

Yhtiön liikevoitto vuoden yhdeksältä ensimmäiseltä kuukaudelta nousee peräti 10,6 miljardiin euroon, mikä on 79 prosenttia suhteessa liikevaihtoon.

Yhdysvaltain Nasdaq-pörssiin listatun Biontechin markkina-arvo on lähes kymmen­kertaistunut puolessatoista vuodesta 66 miljardiin dollariin.

Lue lisää: Biontech-Pfizerin rokotteen kehittäjä on turkkilainen maahan­muuttaja, jolle tulvii kiitos­viestejä

Monikansallisiin lääkejätteihin kuuluva Pfizer puolestaan näyttää kaksin­kertaistavan liikevaihtonsa tänä vuonna Comirnaty-rokotteen ansiosta. Yhtiö on Biontechin kumppani rokotteen testauksessa, valmistuksessa ja jakelussa.

Kolmannella vuosineljänneksellä noin puolet koko Pfizerin liikevaihdosta tuli korona­rokotteesta.

Yhtiö korotti kolmannen vuosineljänneksen tuloksen julkistamisen yhteydessä arviotaan rokotteen tänä vuonna tuomasta liikevaihdosta 36 miljardiin dollariin eli noin 32 miljardiin euroon ja koko yhtiön liikevaihto­ennusteen 81–82 miljardiin dollariin (71–72 miljardia euroa).

Pfizerille rokotteen tuoma liikevoitto­marginaali on yhtiön arvion mukaan jonkin verran alle 30 prosenttia (”high twenties”) suhteessa liikevaihtoon. Sekin tarkoittaisi noin kymmentä miljardia dollaria, eli noin 8,9 miljardia euroa voittoa tämän vuoden aikana.

Vielä huhtikuussa yhtiö arvioi saavansa rokotteella tänä vuonna neljän miljardin dollarin (3,5 miljardin euron) voiton.

Biontech-Pfizerin rokotetta oli syyskuun loppuun mennessä toimitettu yli kaksi miljardia annosta yhteensä 152 maahan. Koko tämän vuoden aikana rokotetta valmistetaan yhteensä 2,7–3 miljardia annosta, josta merkittävä osa kirjautuu myyntinä vasta ensi vuoden liikevaihtoon.

Ensi vuonna Comirnaty-rokotetta valmistetaan yhtiöiden mukaan jo neljä miljardia annosta. Sitä valmistetaan nyt 20 tehtaassa ympäri maailman.

Rokoteyhtiöt myivät ensimmäiset erät rokotteita suhteellisen edulliseen hintaan, koska tutkimustyötä oli rahoitettu julkisista varoista. Tarjolla oli myös useampia rokote­vaihtoehtoja kuin nyt, mikä vaikutti neuvottelu­asetelmaan.

Talouslehti Financial Times kertoi elokuussa, että yhtiöt ovat korottaneet rokotteidensa hintoja huomattavasti. EU maksaa Biontech-Pfizerin rokotteista nyt 19,50 euroa kappaleelta, kun ensimmäisen sopimuksen hinta oli 15,50 euroa rokotteesta.

Rokoteyhtiöt ovat nostaneet hintoja entisestään.

Yhdysvaltalaisen Modernan hinta on vielä kalliimpi. Rokote maksaa nyt 25,50 dollaria, (22,5 euroa) kun ensimmäisen toimituksen hinta oli 22,50 dollaria rokotteelta.

EU-observerin mukaan EU teki touko–kesäkuussa sopimuksen yli kahden miljardin rokote­annoksen hankkimisesta. Sopimus ulottuu vuoteen 2023 saakka.

Yhdysvaltalainen Moderna, jonka Spikevax-niminen rokote perustuu samaan mrna-teknologiaan kuin Biontechin rokote, myy rokotteita niin ikään häikäisevällä kannattavuudella.

Vuonna 2010 perustetulla yhtiöllä ei käytännössä ollut liikevaihtoa viime vuonna, vaan tulot tulivat tuote­kehitystuista. Tänä vuonna yhtiön liikevaihto oli syyskuun loppuun mennessä jo 11,3 miljardia dollaria eli noin 10 miljardia euroa.

Modernallakin rokotteiden tuotantotahti kiihtyy edelleen. Heinä–syyskuussa sen liikevaihto oli viisi miljardia dollaria (4,4 miljardia euroa), josta se teki liikevoittoa 3,6 miljardia dollaria (3,2 miljardia euroa) eli 72 prosenttia suhteessa liikevaihtoon.

Koko tämän vuoden liikevaihdoksi Moderna arvioi marraskuun alussa 15–18 miljardia dollaria (13–16 miljardia euroa). Yhtiö toimittaa vuoden aikana noin 700–800 miljoonaa rokote­annosta.

Ensi vuonna Moderna arvioi liikevaihtonsa nousevan 17–22 miljardiin dollariin eli 15–19 miljardiin euroon.

Astra Zenecalla rokotekehityksen riski toteutui.

Nopeaan rokotekehitykseen liittyy myös iso riski. Rokotteella voi ilmetä harvinaisia, mutta vakavia haitta­vaikutuksia, kun sitä aletaan jakaa sadoille miljoonille ihmisille.

Astra Zenecan kohdalla riski toteutui. Astra Zenecan ja Oxfordin yliopiston yhdessä kehittämää rokotetta alettiin jakaa Britanniassa jo vuosi sitten vauhdikkaasti. Myös EU osti rokotetta suuri määriä ennakkoon.

Britanniassa valtio oli rahoittanut kehitystyötä, ja rokote oli hinnaltaan huomattavasti halvempi kuin kilpailijat. Astra Zeneca lupasi myydä sitä omakustannus­hintaan ainakin alkuvaiheessa.

Maaliskuun tienoilla monissa maissa huomattiin, että Astra Zenecan rokotteen saaneilla oli havaittu tavallista enemmän hyvin harvinaista, mutta vakavaa veren hyytymis­häiriötä.

Sama hyytymishäiriöongelma vaivaa myös Johnson & Johnsonin kehittämää rokotetta, joka on valmistettu samankaltaisella, niin sanotulla perinteisellä menetelmällä, kuin Astra Zenecan rokote.

Kesään mennessä Astra Zenecan rokotteesta luovuttiin useimmissa länsimaissa kokonaan.

Sitä ennen yhtiö ajautui riitoihin EU:n viranomaisten kanssa rokotteen toimitus­aikataulujen pettämisestä.

Astra Zenecan kolmannen vuosi­neljänneksen liikevaihdosta miljardi euroa tuli rokotteesta. Sen osuus koko liikevaihdosta oli 11 prosenttia. Suuri osa tästä on tullut kehittyvistä maista.

Yhtiö on toimittanut tänä vuonna yhteensä 580 miljoonaa rokoteannosta. Kolmannella vuosi­neljänneksellä yhtiön liiketulos rojahti 1,6 miljardia dollaria tappiolle (1,4 miljardia euroa). Tappio ei liity rokoteprojektiin, vaan erilaisiin kertaluontoisiin alaskirjauksiin.