Koronaviruksen neljäs aalto heilautti pörssejä Euroopassa ja Yhdysvalloissa - Talous | HS.fi

Koronaviruksen neljäs aalto heilautti pörssejä Euroopassa ja Yhdysvalloissa

Sijoittajat pelkäävät etenkin Saksan koronarajoitusten haittaavan talouden elpymistä.

Frankfurtin pörssissä nähtiin Dax-indeksin heikkenevän perjantaina.

19.11.2021 22:20

Koronaviruksen neljäs aalto ja sitä seuraavat rajoitukset Euroopassa heilauttelivat perjantaina osakekursseja Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Useampi Euroopan maa on asettanut lisärajoituksia pahenevan koronatilanteen takia. Tiukimpaa linjaa vetänyt Itävalta ilmoitti perjantaina ankarasta sulkutilasta, joka koskee myös rokotettuja.

Myös Euroopan suurin talous Saksa pohtii lisärajoituksia. Saksan terveysministeri Jens Spahn julisti maan olevan hätätilassa, eikä sulkenut pois täyden sulkutilan mahdollisuutta.

Etenkin Saksan rajoitukset haittaisivat talouden elpymistä, asiantuntijat arvioivat.

Rajoitusuutisten takia etenkin matkailun ja lentoyhtiöiden osakkeet halpenivat perjantaina. Myös pankkiosakkeet ja auto-osakkeet menettivät arvostustaan.

Raakaöljyn hinta laski, ja suurten öljy-yhtiöiden osakekurssit laskivat sen mukana. Sijoittajat siirtyivät sen sijaan niin kutsuttujen turvasatamien kuten dollarin ja kullan puoleen.

Yleiseurooppalainen Stoxx 600 -indeksi sulkeutui 0,3 prosentin laskussa. Indeksi päätti viikon 0,1 prosenttia aloitusta matalammalla tasolla.

Euroopan koronatilanne heijastui myös Wall Streetille. Laaja S&P 500 -indeksi oli nollan tuntumassa ja suuryrityksiin keskittyvä Dow Jones -indeksi yli puoli prosenttia miinuksella.

Teknologiapainotteinen Nasdaq-indeksi taas porskutti puolen prosentin nousussa perjantaina, muun muassa suurten teknologiajättien osakekurssien nousun siivittämänä.

Artikkeliin liittyviä aiheita