Ohjelmistovika yllätti Tesla-autoilijat: Käyttäjiä jäi lukittujen ovien taakse, kun sovellus ei avannutkaan auton ovia - Talous | HS.fi

Ohjelmistovika yllätti Tesla-autoilijat: Käyttäjiä jäi lukittujen ovien taakse, kun sovellus ei avannutkaan auton ovia

Vika oli Teslan matka­puhelin­sovelluksessa, joka toimii avaimen tavoin.

Teslan perustaja Elon Musk pahoitteli autojen sovellusvikaa Twitterissä.

20.11. 17:00

Lukuisat Tesla-auton omistajat ilmoittivat perjantaina sosiaalisessa mediassa ohjelmistoviasta, joka esti autojen lukituksen avaamisen ja ajoneuvon käynnistämisen. Asiasta kertoivat esimerkiksi uutistoimistot Reuters ja AFP.

Vika oli Teslan matkapuhelinsovelluksessa, joka toimii avaimen tavoin. Sovelluksen avulla käyttäjä voi avata lukitun autonsa ovet ja käynnistää autonsa.

Käyttäjien vikailmoituksia kirjaavan Downdetector-sivuston mukaan noin 500 käyttäjää ilmoitti viasta sovelluksessa perjantai-iltana puolilta öin Suomen aikaa. Sen jälkeenkin vikailmoituksia tuli satoja pitkin yötä.

Teslan perustaja Elon Musk kertoi Twitterissä varhain lauantaiaamuna Suomen aikaa, että sovelluksen pitäisi olla jälleen toiminnassa.

”Pahoitteluni, ryhdymme toimiin, jotta vastaavaa ei tapahdu uudelleen”, Musk kirjoitti.

Sovelluksen lisäksi Tesla-autojen lukitsemiseen ja käynnistämiseen voi käyttää avainkorttia. Ongelma on, etteivät kaikki kuskit välttämättä kanna sitä mukanaan, kertoi Britannian yleisradion BBC:n haastattelema autoasiantuntija Stuart Masson.

”Teknologia sujuvoittaa asioita, mutta samalla se nojaa palvelimiin, joiden pitäisi toimia virheettömästi koko ajan. Tilanne on sama kuin jos lähtisi kotoa ilman pankkikorttia sillä oletuksella, että maksaminen onnistuu matkapuhelimella. Jos olemme riippuvaisia yhdestä toiminnosta, voimme joutua pettymään.”

Artikkeliin liittyviä aiheita