Ericsson ostaa yhdysvaltalaisen pilvipalveluyhtiön yli kuudella miljardilla dollarilla - Talous | HS.fi

Ericsson ostaa yhdys­valtalaisen pilvipalvelu­yhtiön yli kuudella miljardilla dollarilla

Nokian kilpailija ostaa yhdysvaltalaisen pilvipalveluja kehittävän Vonagen 6,2 miljardilla dollarilla.

Ericssonin mukaan yrityskaupan tarkoituksena on rakentaa maailmanlaajuista verkko- ja viestintäalustaa avointa innovaatiota varten.

22.11. 9:33 | Päivitetty 22.11. 13:49

Ruotsalainen verkkolaiteyhtiö Ericsson ilmoittaa ostavansa yhdysvaltalaisen pilvipalveluja kehittävän Vonagen 6,2 miljardilla dollarilla.

Ericssonin tavoitteena on vahvistaa asemaansa yritysten ohjelmistopalveluissa, joihin myös Nokia on investoinut. Nokia kertoi hieman vastaavista suunnitelmistaan viime viikolla.

Nykyisin verkkolaiteyhtiöiden liiketoiminta nojaa vahvasti teleoperaattoreihin. Mitä enemmän laitteita ja koneita kytketään tietoverkkoihin, sitä suuremmaksi kasvaa muiden kuin teleoperaattoreiden painoarvo.

Vonagen liikevaihto oli viime vuonna 1,25 miljardia dollaria. Yhtiöllä on ympäri maailman yli 120 000 asiakasta. Sen osake noteerataan New Yorkin Nasdaq-pörssissä.

Sijoittajat pitävät 6,2 miljardin dollarin kauppahintaa kalliina, minkä takia Ericssonin osake aamupäivällä liki neljä prosenttia Tukholman pörssissä.

Ericssonin mukaan kaupan tarkoituksena on rakentaa maailmanlaajuista verkko- ja viestintäalustaa avointa innovaatiota varten.

Vonagen osakkeenomistajien täytyy vielä hyväksyä kauppa, jonka odotetaan toteutuvan vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla.

Ericssonin tulosta ovat viime aikoina verottaneet niin yhtiön vaikeudet Kiinassa kuin toimitusketjujen ongelmista juontuva maailmanlaajuinen komponenttipula.

Artikkeliin liittyviä aiheita