IMF neuvoo El Salvadoria: Bitcoin laillisena maksuvälineenä ei ole hyvä idea - Talous | HS.fi

IMF neuvoo El Salvadoria: Bitcoin laillisena maksu­välineenä ei ole hyvä idea

IMF suosittelee El Salvadoria kaventamaan bitcoin-lakiaan sekä vahvistamaan uuden maksuekosysteemin sääntelyä ja valvontaa.

El Salvadorin presidentti Nayib Bukele esiintyi 20. marraskuuta Bitcoin Week -tapahtuman päättäjäisjuhlassa, jossa hän ilmoitti suunnitelmasta perustaa maailman ensimmäinen bitcoin-kaupunki.

23.11. 9:09

Kansainvälinen valuuttarahasto (IMF) on varoittanut Keski-Amerikan El Salvadoria, jotta maa ei käyttäisi bitcoinia virallisena maksuvälineenä sen aiheuttamien riskien vuoksi. Päivää aiemmin El Salvador ilmoitti suunnitelmistaan perustaa maailman ensimmäinen kryptovaluuttakaupunki.

Yhdysvaltain dollaria kaksi vuosikymmentä käyttänyt El Salvador teki bitcoinista laillisen maksuvälineen syyskuussa. Bitcoin-kaupungin se aikoo rahoittaa kryptovaluuttavelkakirjoilla.

IMF julkaisi asiasta lausunnon tehtyään maahan virallisen vierailun. Valuuttarahaston kanta on, että bitcoinin epävakauden vuoksi sen käyttö laillisena maksuvälineenä on monin tavoin riskialtista.

IMF suositteleekin El Salvadoria kaventamaan bitcoin-lakiaan sekä vahvistamaan uuden maksuekosysteemin sääntelyä ja valvontaa.