Viiveet seurakuntien sukuselvityksissä aiheuttavat ongelmia taloyhtiöissä - Talous | HS.fi

Viiveet seura­kuntien suku­selvityksissä aiheuttavat ongelmia talo­yhtiöissä

Sukuselvitysten ruuhkautumisen taustalla on uudistus, jolla kirkonkirjojen pito keskitetään seurakunnista 15 aluekeskusrekisteriin.

Kiinteistöliiton mukaan sukuselvityksen saaminen seurakuntien aluekeskusrekisteristä voi kestää useita viikkoja tai jopa kuukausia.

25.11. 11:13

Pitkät viiveet seurakuntien aluekeskusrekistereistä tilattavien sukuselvitysten toimittamisessa aiheuttavat hankaluuksia taloyhtiöissä, kertoo Kiinteistöliitto.

Liiton mukaan sukuselvityksen saaminen seurakuntien aluekeskusrekisteristä voi kestää useita viikkoja tai jopa kuukausia.

Ennen sukuselvitystä kuolinpesä ei voi lähteä maksamaan muun muassa taloyhtiöiden yhtiövastikkeita, sillä pankki edellyttää useimmiten sukuselvitystä ennen kuin se antaa jollekin kuolinpesän osakkaista käyttöoikeuden kuolinpesän tiliin. Maksuja saattaa näin jäädä rästiin useiden kuukausien ajalta.

Liitto arvioi, että sukuselvitysten ruuhkautumisen taustalla on uudistus, jolla kirkonkirjojen pito keskitetään seurakunnista 15 aluekeskusrekisteriin. Uudistuksen on määrä helpottaa ja nopeuttaa sukuselvityksen laatimista, kunhan ruuhkat on saatu ensin purettua.

Artikkeliin liittyviä aiheita