Valtio siirtää alkoholivalmistaja Anoran osakkeensa Solidiumin omistukseen - Talous | HS.fi

Valtio siirtää alkoholi­valmistaja Anoran osakkeensa Solidiumin omistukseen

Valtion omistusosuus Koskenkorva-valmistaja Anorasta on 19,4 prosenttia. Omistuksen markkina-arvo oli torstaina 142 miljoonaa euroa.

Hanaviinien pakkausta nykyisen Anora Groupin Rajamäen-tehtaalla.

25.11. 16:05

Suomen valtion omistusosuus alkoholivalmistaja Anora Groupista siirretään valtioneuvoston kansliasta valtion sijoitusyhtiön Solidiumin omistukseen.

Valtioneuvosto päätti siirrosta torstaina yleisistunnossa.

Valtion omistusosuus Anorasta on 19,4 prosenttia, ja omistuksella on finanssi-intressi. Valtiolla on ollut Anoraan ja sen edeltäjäyhtiö Altiaan finanssi-intressi vuoden.

Solidium omistaa vähemmistöomistuksia pääsääntöisesti pörssinoteeratuissa yhtiöissä. Sen omistamilla yhtiöillä katsotaan olevan Suomen talouden kannalta tärkeä rooli. Valtion strategisen intressin omistukset on keskitetty valtioneuvoston kanslian omistajaohjaukseen.

Anora valmistaa ja myy viinejä ja väkeviä alkoholijuomia, kuten Korkenkorva-vodkaa, Chill Out -viinejä, Blossa-glögiä ja norjalaista Linea-akvaviittia.

Yhtiö syntyi, kun suomalainen Altia ja norjalainen Arcus sopivat viime vuonna yhdistymisestä. Virallisesti yhtiö aloitti syyskuussa.

Valtion Anora-omistuksen markkina-arvo oli torstaina 142 miljoonaa euroa. Siitä tulee markkina-arvoltaan pienin Solidiumin omistus.

Lue lisää: Suomen ja Norjan alkoholi­yhtiöt yhdistyivät, sulautumisesta syntynyt Anora kertoo kasvusta

Oikaisu 26.11.2021 klo 17.55: Toisin kuin artikkelissa aiemmin kerrottiin, valtion Anora-omistus ei ole muuttunut finanssi-intressiksi hiljattain. Anoralla on ollut finanssi-intressi vuoden.

Artikkeliin liittyviä aiheita