UPM aloittaa yt-neuvottelut biojalostamon henkilökunnan lomautuksista lakon varalta - Talous | HS.fi

UPM aloittaa yt-neuvottelut bio­jalostamon henkilö­kunnan lomautuksista lakon varalta

UPM:n mukaan mahdollinen lakko aiheuttaisi jalostamolla vaaratilanteen. UPM ja Paperiliitto ovat neuvotelleet biojalostamon työehtosopimuksen jatkosta kaikessa hiljaisuudessa.

UPM käytännössä valmistautuu seisauttamaan Lappeenrannan biojalostamon jo ennen kuin vuodenvaihteessa uhkaava Paperiliiton lakko alkaisi.

26.11.2021 14:23 | Päivitetty 26.11.2021 15:47

Metsäyhtiö UPM aloittaa 2. joulukuuta yt-neuvottelut Lappeenrannan biojalostamon henkilöstön lomauttamisesta kolmeksi kuukaudeksi vuodenvaihteesta alkaen.

UPM käytännössä valmistautuu seisauttamaan jalostamon jo ennen kuin vuodenvaihteessa uhkaava Paperiliiton lakko alkaisi.

UPM:n ja Paperiliiton neuvottelut työehtosopimuksesta ovat ajautuneet umpikujaan jo ennen alkamistaan, koska UPM on ilmoittanut neuvottelevansa vain toimialakohtaisista työehtosopimuksista.

Paperiliitto suostuu neuvottelemaan vain yhtiökohtaisesta sopimuksesta.

Nykyinen työehtosopimus umpeutuu vuoden lopussa, eikä neuvotteluja ole siis edes aloitettu.

Uusiutuvaa dieseliä mäntyöljystä valmistavan biojalostamon sopimustilanne on kuitenkin toisenlainen. Siellä on ollut jo vuodesta 2013 voimassa oma paikallinen sopimus.

UPM:n mukaan biopolttoainejalostamon osalta osapuolet ovat olleet ”neuvottelukosketuksessa”.

Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala kertoo HS:lle, että biojalostamon osalta neuvotteluja varsinaisesta työehtosopimuksestakin on itse asiassa käyty jo useita kertoja kaikessa hiljaisuudessa.

”Jätimme 15.11. esityksemme siitä, minkälainen uusi sopimus biojalostamon osalta voisi olla, mutta UPM on ilmoittanut ettei se käy”, Vanhala sanoo.

Vanhalan mielestä UPM:n yt-neuvotteluilmoitus kertoo siitä, ettei UPM usko sopimuksen syntymiseen, vaan varautuu jo lakkoon.

”Mehän emme mitään lakkovaroitusta ole antaneet.”

Demokraatti-lehti kertoi 23. marraskuuta, että Paperiliitossa ollaan varauduttu jättämään lakkovaroitus joulukuussa.

UPM:n mukaan mahdollinen lakko voisi aiheuttaa uusiutuvaa dieseliä valmistavalla biojalostamolla vaaratilanteen, koska jalostamoa ei pystytä ajamaan turvallisesti alas 14 päivää ennen lakkoa annetun lakkovaroituksen ja lakon alkamisen välillä.

Biojalostamon tuotantojohtaja Jaakko Nousiainen sanoo, että toistaiseksi neuvotteluissa Paperiliiton kanssa ei ole päästy sopuun siitä, että mahdollisen lakon aikana turvallisuuden kannalta riittävä minimimäärä työntekijöitä jatkaisi töitä.

”Turvallisuutta ei riskeerata missään tilanteessa, se on meille tässä tilanteessa tärkeintä. Se saattaa johtaa tilanteeseen, että tuotannollinen toiminta keskeytetään. Uudesta neuvottelutapaamisesta on kuitenkin sovittu”, hän sanoo.

Petri Vanhalan mukaan Paperiliitto ei ole halunnut sopia mahdollisen lakon rajoittamisesta edes kriittisten työtehtävien osalta siksi, että UPM on ilmoittanut lopettavansa nykyisen työehtosopimuksen noudattamisen vuodenvaihteessa.

Työmarkkinoilla on ollut tapana, että vanhoilla työehdoilla on jatkettu kunnes uusi sopimus on solmittu.

”Jos työntekijöillä ei ole työehtosopimusta, niin eivät he varmaan töissäkään ole”, Vanhala sanoo.

UPM on ilmoittanut järjestävänsä työehdot vuoden vaihteen jälkeen työlainsäädännön, yhtiön käytäntöjen ja henkilökohtaisten työsopimusten mukaan.

Valmistelut laitoksen turvalliseen alasajoon pitää Nousiaisen mukaan aloittaa varsin pian, mutta alasajo voidaan perua, jos sopu työehdoista syntyy.

”Tavoitteena on, että työehdoista päästäisiin sopuun, eikä lakkoa tulisi eikä tuotannollista toimintaa tarvitsisi keskeyttää. ”

Lomautukset koskisivat enintään 47 työntekijää.

Metsäteollisuus ilmoitti vuoden 2020 lokakuussa lopettavansa valtakunnallisten työehtosopimusten tekemisen kokonaan ja siirtyvänsä yrityskohtaisiin sopimuksiin.

Ilmoitus oli raju irtiotto työmarkkinoilla vuosikymmeniä vallinneista käytännöistä.

Muiden yhtiöiden kuin UPM:n osalta neuvottelut ovat kuitenkin edenneet. Stora Enso ja Paperiliitto sopivat uusista työehdoista jo lokakuun alussa.

Stora Enson noin 2,5-vuotisessa sopimuksessa palkankorotukset ovat kahtena ensimmäisenä vuonna noin 1,9 prosenttia ja kolmantena vuonna noin 0,9 prosenttia.

Vain UPM:n kanssa neuvottelut ovat umpisolmussa. Se johtuu siitä, että yhtiö vaatii kaikille toimialoilleen eri sopimuksia. Yhtiön mukaan toimialojen logiikka eroaa niin paljon, ettei samalla sopimuksella pärjätä.

UPM valmistaa Suomessa esimerkiksi vaneria, paperia, tarratuotteita, uusiutuvaa dieseliä, sahatavaraa ja sähköä.

Paperiliitto on lähtenyt siitä, että samoilla sopimuksilla mennään niin paperi- kuin tarratehtailla.

Artikkeliin liittyviä aiheita