Fennia sai yt-neuvottelunsa päätökseen: 17 paikkakunnalla suljetaan konttori, enintään 137 irtisanotaan - Talous | HS.fi

Fennia sai yt-neuvottelunsa päätökseen: 17 paikka­kunnalla suljetaan konttori, enintään 137 irti­sanotaan

Neuvottelujen tuloksena irtisanotaan enintään 137 ihmistä.

30.11.2021 14:43

Vakuutusyhtiö Fennian yt-neuvottelut ovat päättyneet. Yhtiö tiedotti neuvottelujen päättymisestä tiistaina.

Neuvottelujen tuloksena Fennia kertoo sulkevansa vuoden 2022 aikana toimipisteensä 17 eri paikkakunnalla ja irtisanovansa yhteensä enintään 137 ihmistä. Yhtiön mukaan irtisanomisten tarkkaa määrää ei vielä voi sanoa, koska osalle työntekijöistä saattaa tarjoutua mahdollisuus jatkaa työsuhdetta uudessa tehtävässä.

Muutosten jälkeen Fennialle jää jäljelle 14 toimipistettä eri puolilla Suomea.

Suljettavat toimipisteet sijaitsevat Helsingin Itäkeskuksessa, Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa, Järvenpäässä, Kajaanissa, Karjaalla, Kotkassa, Kouvolassa, Lappeenrannassa, Mikkelissä, Närpiössä, Porissa, Porvoossa, Raumalla, Salossa, Torniossa ja Ylivieskassa.

Fennia kertoo tiedotteessa, että se siirtää toimintansa painopistettä enemmän digitaalisen asiakaspalvelun suuntaan, koska konttoreiden asiakasmäärät ovat viime vuosina vähentyneet merkittävästi.

Yhtiö kertoo jatkossa panostavansa enemmän esimerkiksi verkossa tapahtuviin neuvotteluihin ja chat-palveluihin.

”Kehitämme uutta ja teemme historiamme mittavimpia investointeja. Samanaikaisesti meidän on huolehdittava yhtiön kannattavuudesta”, Fennian vahinkovakuutusliiketoiminnan operatiivinen johtaja Antti Huhtala sanoo tiedotteessa.

”Kiireisiä yrittäjiä ja yritysasiakkaitamme tapaamme jatkossakin siellä missä se heille parhaiten sopii”, sanoo Fennian asiakkuuksista vastaava johtaja Jarkko Mattinen.

Artikkeliin liittyviä aiheita