SOK ja OP kuuluvat alojensa suurimpiin osuustoiminnallisiin yrityksiin maailmassa - Talous | HS.fi

SOK ja OP kuuluvat alojensa suurimpiin osuus­toiminnallisiin yrityksiin maailmassa

Kaikkiaan maailman kolmensadan suurimman osuustoiminnallisen yrityksen joukkoon kuului kymmenen suomalaisyritystä.

Kaikki toimialat mukaan lukien SOK oli maailman 41. suurin osuustoiminnallinen yritys.

2.12.2021 9:45

SOK on maailman kymmenenneksi suurin osuustoiminnallinen kauppaketju maailmassa, kertoo Osuustoimintakeskus Pellervo. OP on puolestaan maailman kymmenenneksi suurin osuustoiminnallinen finanssitalo.

Tiedot perustuvat Kansainvälisen osuustoimintaliiton selvitykseen. Selvitys kokoaa maailmanlaajuisesti yhteen osuustoiminnan talousluvut vuodelta 2019 sekä toimialoittain että yleisellä tasolla.

Kolmensadan suurimman osuuskunnan yhteenlaskettu liikevaihto oli tällä kertaa 2 180 miljardia dollaria (1 926 miljardia euroa). Vertailluista yrityksistä 47 ylitti kymmenen miljardin rajan, niiden joukossa SOK.

Suurin osuustoiminnallinen yritys oli ranskalaispankki Group Crédit Agricole. Suuren liikevaihdon lisäksi pankilla on paljon työntekijöitä, yhteensä 143 000 henkeä.

Kaikkiaan maailman kolmensadan suurimman osuustoiminnallisen yrityksen joukkoon kuului kymmenen suomalaisyritystä.

SOK:n ja OP:n lisäksi suurimpien listalle ylsivät Ilmarinen, Metsä Group, Varma, Elo, Lähi-Tapiola, Valio, HK Scan ja Atria.

Kaikki toimialat mukaan lukien SOK oli maailman 41. suurin osuustoiminnallinen yritys. Seuraavina olivat Ilmarinen sijalla 76 ja Metsä Group sijalla 77. OP:n sijoitus oli 106.

Artikkeliin liittyviä aiheita