Twitter päivitti yksityisyydensuojaansa: ilman lupaa lisättyjä kuvia voidaan jatkossa poistaa - Talous | HS.fi

Twitter päivitti yksityisyyden­suojaansa: ilman lupaa lisättyjä kuvia voidaan jatkossa poistaa

Twitterin mukaan ilman lupaa lisätyt kuvat tai videot voivat aiheuttaa kohteelleen haittaa.

Twitterin päivitetty yksityisyydensuojakäytäntö puuttuu ilman lupaa julkaistuihin kuviin ja videoihin.

2.12.2021 20:53

Sosiaalisen median palvelu Twitter on päivittänyt palvelun yksityisyydensuojaa koskevia säännöksiä.

Jatkossa Twitter voi poistaa alustaltaan ihmisiä esittäviä kuvia ja videoita, jotka on lisätty sinne ilman lupaa.

Twitter kertoo asiasta blogissaan ja omalla tilillään.

Twitter lisäsi yksityisyydensuojaa käsitteleviin ehtoihinsa kohdan ”yksityinen media”. Uudistuksen jälkeen alustalta voidaan poistaa kuva tai video henkilöstä, jos se on lisätty sinne ilman kohteen suostumusta.

Twitterin mukaan ilman lupaa julkaistuja kuvia voi käyttää esimerkiksi ihmisten häiritsemiseen, uhkailuun tai identiteetin paljastamiseen.

”Yksityisen median, videoiden tai kuvien, jakaminen voi mahdollisesti vahingoittaa ihmisen yksityisyyttä ja johtaa emotionaaliseen tai fyysiseen haittaan”, Twitter kertoo CNN:n mukaan.

Kuvien väärinkäyttö voi Twitterin mukaan vaikuttaa kaikkiin, mutta erityisesti väärinkäytöksien kohteeksi joutuvat naiset, aktivistit ja vähemmistöjen edustajat.

Jotta uutta sääntöä loukkaava kuva tai media voidaan poistaa, kaipaa Twitter kuvan kohteen tai ”valtuutetun edustajan” ilmoituksen luvattomasta käytöstä.

Sääntö ei koske tapauksia, joissa kyse on yleistä etua koskevasta asiasta tai hätätilanteesta. Esimerkiksi julkisuuden henkilön kuvan jakaminen ei olisi säännön rikkomista, jos kuva tai video tuo jotain arvokasta yleisön tietoisuuteen.

Myöskään kuvat massatapahtumista eivät rikkoisi sääntöä.

”Kontekstilla on tässä väliä”, yrityksestä kerrottiin.

CNN:n mukaan uusi sääntö on aiheuttanut Twitterin käyttäjissä jonkin verran kritiikkiä sekä hämmennystä siitä, mikä on jatkossa sallittua.

Ennen sääntöjen päivittämistä yksityisten tietojen, kuten ihmisten osoitteiden, puhelinnumeroiden ja terveystietojen jakaminen oli Twitterissä kiellettyä.

Artikkeliin liittyviä aiheita