Suomeen laajentava ruotsalaisyhtiö lupaa toimittaa ruokaostokset kotiin kymmenessä minuutissa - Talous | HS.fi

Suomeen laajentava ruotsalaisyhtiö lupaa toimittaa ruoka­ostokset kotiin kymmenessä minuutissa

Yhtiön mukaan sen lähetit ovat työsuhteessa ja saavat käyttöönsä sähköpyörän.

Kavallin perustajiin kuuluva Peter Simon (vas), yhtiön Suomen maajohtaja Carl Tilgmann sekä loput perustajat John-John Tengberg ja Robin Rendahl.

3.12.2021 14:33

Ruotsalainen päivittäistavaran toimittaja Kavall kertoo laajentuneensa Suomeen ja avanneensa kaupan Helsingissä. Suomi on toukokuussa toimintansa aloittaneen yhtiön ensimmäinen laajennuskohde.

Yritys lupaa tuovansa ruokaostokset asiakkaan kotiovelle kymmenessä minuutissa. Yhtiön mukaan asiakas tekee tilauksen sen mobiilisovelluksessa, minkä jälkeen tuotteet kootaan Kavallin varastossa ja yhtiön työntekijä toimittaa ne sähköpyörällä.

Yhtiö on aloittanut toimintansa Helsingissä, mutta kertoo suunnittelevansa laajentumista lähikuukausina. Seuraavaksi yhtiön tähtäimessä on Tampere.

Kavallin Suomen maajohtaja Carl Tilgmann kertoo yhtiön tiedotteessa, että yhtiön kuljettajat ovat sen kanssa suorassa työsuhteessa ja saavat Kavallilta sähköpyörän ja työvaatteet.

”Kuljettajamme ovat yhtiön palveluksessa ja siten he ovat ydintiimimme jäseniä ja keskeisiä asiakaskokemuksen luojia. Uskoaksemme asiakkaatkin osaavat arvostaa työntekijöiden oikeuksia”, Tilgmann sanoo.

Lähettien työoikeudellisesta asemasta käydään kiistoja ympäri maailmaa. Ruokalähettipalvelut kuten Wolt ja Foodora kutsuvat kuljettajiaan lähettikumppaneiksi, ja laskevat heidän olevan itsenäisiä yrittäjiä. Näin lähetit joutuvat itse huolehtimaan omista sosiaaliturva- ja eläkemaksuistaan.

Lue lisää: Wolt hakee oikeudesta ratkaisua lähettien asemaan – Suomessakin lait voivat muuttua helpottamaan alustatalouden keikkatyötä

Kavall kertoo saaneensa tämän vuoden elokuussa lähes viiden miljoonan euron siemenrahoituksen, jonka tärkeimpänä tavoitteena on mahdollistaa toiminnan laajentaminen uusille markkinoille.

Yhtiöön ovat sijoittaneet VNV Global ja Inbox Capital sekä enkelisijoittajat Fredrik Jung-Abbot ja Samir Bachkani.

Artikkeliin liittyviä aiheita