Öljyn hinta nousi omikronmuunnoksen aiheuttaman laskun jälkeen - Talous | HS.fi

Öljyn hinta nousi omikron­muunnoksen aiheuttaman laskun jälkeen

Viime viikolla pudonnut raakaöljyn hinta on taas lähtenyt nousuun.

Öljy-yhtiö Nesteen jalostamo Porvoossa.

7.12.2021 8:33 | Päivitetty 7.12.2021 17:58

Raakaöljyn hinta on noussut alkuviikon aikana. Maanantaina raakaöljyn hinta kipusi lähes 5 prosenttia.

Pohjanmeren Brent-viitelaadun raakaöljy oli tiistaina illansuussa noussut 3,9 prosenttia. Yhden barrelin hinta oli illalla 75,91 dollaria.

Yhdysvaltojen WTI-viitelaadun barrelihinta nousi maanantaina 4,9 prosenttia ja liikkui tiistaina illalla 4,5 prosentin nousulla 72,61 dollarissa.

Öljyn hinta laski viime viikolla reippaasti koronaviruksen uuden omikronvariantin aiheuttaman epävarmuuden seurauksena. Hinnan laskuun vaikutti ainakin huoli siitä, asettavatko valtiot uusia matkustusrajoituksia, joilla olisi suuri vaikutus raakaöljyn kysyntään.

Nyt omikronin aiheuttama huoli tuntuu kuitenkin hieman hellittäneen. Yhdysvaltain allergia- ja tartuntatautiviraston johtaja Anthony Fauci kertoi CNN:lle, että vaikka vielä on aikaista tehdä johtopäätöksiä, vaikuttaa siltä, että omikron ei aiheuta vakavaa uhkaa.

Uustoimisto Reutersin mukaan Etelä-Afrikan terveysviranomaiset ovat raportoineet, että suurin osa omikronmuunnoksen sairastaneista on selvinnyt lievillä oireilla.

Luottamusta öljyn kysyntään lisäsi myös se, että maailman suurin öljyn viejä Saudi-Arabia nosti raakaöljyn kuukausihintaa sunnuntaina.

Lisäksi öljynviejämaiden yhteistyöorganisaatio OPEC+ sopi viime viikolla lisäävänsä raakaöljyn tuotantoa 400 000 barrelilla päivässä tammikuussa.