Mehiläinen ostaa kotihoidon palveluita tuottavan Deboran - Talous | HS.fi

Mehiläinen ostaa kotihoidon palveluita tuottavan Deboran

Osapuolet eivät kerro kauppahinta.

Terveyspalveluyritys Mehiläisen lääkärikeskus Helsingin Töölössä.

7.12.2021 15:17

Terveyspalveluyhtiö Mehiläinen kertoo ostaneensa kotihoidon palveluita tarjoavan Deboran pääomasijoittaja MB Rahastolta.

Osapuolet eivät kerro kauppahinta tiedotteissaan. Yrityskaupan kohteena olevien liiketoimintojen liikevaihto on noin 25 miljoonaa euroa tänä vuonna.

Mehiläinen ostaa Deboran ikääntyneiden ja vammaisten kotihoitoon, henkilökohtaiseen avustamiseen, fysioterapiaan, henkilöstövuokraukseen ja siivouspalveluihin liittyvät toiminnot. Kauppaan ei kuulu lasten perhepalvelutoiminnot, jotka jatkavat vanhassa omistuksessa Debora Lapsiperhepalvelut -yhtiössä.

”Kyseessä on Mehiläiselle strategisesti merkittävä panostus kotiin vietäviin palveluihin. Palveluiden tarve lisääntyy tulevaisuudessa väestön ikääntymisen myötä”, sanoo Mehiläisen julkisten terveyspalveluiden toimialajohtaja Markku Näreneva tiedotteessa.

Debora on sosiaali- ja terveydenhuoltoalalla toimiva valtakunnallinen palveluyritys, joka tuottaa palveluja pääasiassa asiakkaiden omissa kodeissa ympäri Suomea. Yhtiöllä on toimintaa 60 kunnan alueella, ja se työllistää yli 1 500 henkilöä.

Yrityskauppa laajentaa Mehiläisen kotipalveluiden palveluverkostoa maantieteellisesti.

Debora on perustettu vuonna 2004. Vuodesta 2017 se on ollut pääomasijoittaja MB Rahaston omistuksessa.

MB Rahaston omistuksen aikana Deboran liikevaihto on kasvanut noin 60 prosenttia. Yhtiö on kehittynyt myös koronapandemian aikana vuosina 2020 ja 2021, MB Rahastot kertoo.