Instagram julkaisi uusia ominaisuuksia nuorten käyttäjien suojelemiseksi – Sovellus alkaa ehdottaa teineille uusia aiheita ja taukoa palvelusta - Talous | HS.fi

Instagram julkaisi uusia ominaisuuksia nuorten käyttäjien suojelemiseksi – Sovellus alkaa ehdottaa teineille uusia aiheita ja taukoa palvelusta

Toimenpiteiden taustalla on paljastukset, joiden mukaan Instagram tiesi, että sen sovelluksella voi olla haitallinen vaikutus teini-ikäisten kehonkuvaan.

Instagramin johtaja Adam Mosseri.

7.12.2021 17:54

Sosiaalisen median palvelu Instagram on julkaissut sovellukseensa uusia ominaisuuksia ja työkaluja teini-ikäisten suojelemiseksi, Facebookin emoyhtiö Metan omistama palvelu kertoo blogikirjoituksessa.

Instagramin johtaja Adam Mosseri kirjoittaa blogissa, että kuvasovelluksessa on jatkossa tiukemmat kriteerit siitä, minkälaista sisältöä se suosittelee teini-ikäisille.

Lisäksi sovelluksen käyttäjät eivät jatkossa voi merkitä eli tägätä teini-ikäistä, jos tämä ei seuraa heitä.

Instagram alkaa myös suositella teini-ikäisille uusia aiheita, jos he ovat tutkineet aihetta jonkin aikaa, ja ehdottaa, että teini pitäisi tauon sovelluksesta, jos hän on käyttänyt sovellusta tietyn ajan.

Tauko-ominaisuus tulee käyttöön Yhdysvalloissa, Britanniassa, Irlannissa, Kanadassa, Uudessa-Seelannissa ja Australiassa tiistaina. Muualla maailmassa se tulee käytettäväksi ensi vuoden alkupuolella.

Tammikuusta alkaen teini-ikäiset Instagram-käyttäjät pystyvät myös poistamaan kerralla kasan sisältöä, tykkäyksiä ja kommentteja.

Maaliskuussa Instagram aikoo julkaista vanhemmille ja huoltajille työkaluja, joilla he voivat seurata teini-ikäistensä lasten Instagramin ajan käyttöä ja asettaa aikarajoituksia.

Aiemmin syksyllä Instagram keskeytti suunnitelmansa kehittää lasten versio sovelluksestaan, koska se herätti julkista kritiikkiä.

Instagramin toimenpiteiden taustalla on The Wall Street Journal -lehden syyskuussa tekemät paljastukset, joiden mukaan Instagram tiesi, että sen sovelluksella voi olla haitallinen vaikutus teini-ikäisten kehonkuvaan. Paljastukset pohjautuivat Facebookin entisen työntekijä Frances Haugenin vuotamiin asiakirjoihin.

Instagramin Mosserin on määrä olla keskiviikkona Yhdysvaltain kongressin kuultavana. Kolme vuotta Instagamia johtaneen Mosserin on määrä vastata senaatin kuluttajasuojasta vastaavan alikomitean kysymyksiin lasten suojelusta verkossa.