Investointipankki JP Morgan ennustaa pandemian loppuvan vuonna 2022 - Talous | HS.fi

Investointipankki JP Morgan ennustaa pandemian loppuvan vuonna 2022

Yhdysvaltalaispankki ennustaa, että maailmantalous elpyy ensi vuonna täysin koronakriisistä.

JP Morgan-pankki ennustaa S&P 500 -indeksin nousevan lähes kahdeksan prosenttia ensi vuonna. Kuvassa Wall Streetin härkäpatsas.

8.12.2021 20:06

Koronapandemia loppuu ja maailmantalous elpyy täysin koronakriisistä ensi vuonna, arvioi yhdysvaltalainen investointipankki JP Morgan.

Uutistoimisto Reutersin mukaan pankki ennustaa keskiviikkona julkistetussa ensi vuoden talouskatsauksessaan, että uudet koronarokotteet ja hoidot johtavat talouden voimakkaaseen elpymiseen ja matkustamisen palautumiseen.

Lisäksi kulutuksen patoutunut kysyntä purkautuu ensi vuonna, kun kuluttajat pääsevät ensi vuonna käyttämään korona-aikana kertyneitä säästöjään.

JP Morganin päästrategi ja varatutkimusjohtaja Marko Kolanovic sanoo, että pankki ennustaa Yhdysvaltain osakemarkkinoiden laajan S&P 500 -indeksin nousevan lähes kahdeksan prosenttia vuoden 2022 aikana.

Kehittyvien markkinoiden osakkeiden pankki ennustaa kohoavan 18 prosenttia ja Yhdysvaltain kymmenvuotisen valtionlainan markkinakoron nousevan 2,25 prosenttiin ensi vuoden loppuun mennessä.

”Näkemyksemme on, että vuosi 2022 on maailmanlaajuisen toipumisen, pandemian päättymisen sekä normaaliin, ennen koronapandemiaa olleeseen talous- ja markkinatilanteeseen paluun vuosi”, Kolanovic sanoo Reutersin mukaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita