57 teknologiateollisuuden yritystä sitoutuu lisäämään investointejaan tutkimukseen ja kehitykseen - Talous | HS.fi

57 teknologia­teollisuuden yritystä sitoutuu lisäämään investointejaan tutkimukseen ja kehitykseen

Sitoumuksen allekirjoittaneet yritykset satsaavat tutkimus-, kehitys- ja innovaatio­toimintaan, jotta sen osuus saataisiin Suomessa neljään prosenttiin brutto­kansan­tuotteesta.

Sitoumuksessa mukana olevat yritykset sitoutuvat nostamaan omia tki-panostuksiaan parhaansa mukaan, jotta neljän prosentin tavoite saavutettaisiin.

16.12.2021 15:25

Yhteensä 57 teknologiateollisuuden yritystä on sitoutunut lisäämään tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointejaan (tki) Suomessa.

Teknologiateollisuus ry kertoo tiedotteessaan, että yritykset ovat allekirjoittaneet sitoumuksen, jonka mukaisesti ne lupaavat nostaa omia tki-investointejaan.

Sitoumus liittyy hallituksen tavoitteeseen nostaa tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan osuus bruttokansantuotteesta (bkt) neljään prosenttiin vuoteen 2030 mennessä.

Sitoumuksessa mukana olevat yritykset sitoutuvat nostamaan omia tki-investointejaan parhaansa mukaan, jotta neljän prosentin tavoite saavutettaisiin.

Teknologiateollisuus arvioi, että jos kaikki toimialan yritykset sitoutuisivat sopimukseen tavoite vaatisi teknologiateollisuuden yritysten osalta keskimäärin 200 miljoonan euron vuosittaista lisäystä tki-investointeihin.

”Yritysten sitoumus toisi kaikkiaan 10,5 miljardin euron ja noin 74 000 työvuoden lisäpanostukset tki-toimintaan alle kymmenen vuoden aikana, jos kaikki toimialan yritykset lähtevät mukaan. Suomen hyvinvointi perustuu yritysten kykyyn luoda kilpailukykyisiä tuotteita ja palveluja vientimarkkinoille sekä uutta työtä. Menestyksen peruskivi on maailmanluokan tutkimus- ja innovaatiotoiminta”, sanoo Teknologiateollisuuden hallituksen puheenjohtaja Marjo Miettinen tiedotteessa.

Asiantuntijat ovat pitäneet neljän prosentin tavoitteen toteutumista epärealistisena, mutta kuitenkin kaikkea panosta tki-toimintaan positiivisena.

Artikkeliin liittyviä aiheita