Valion kaurajuomayhtiö Oddlygood saa 25 miljoonaa euroa rahoitusta kansainvälistymiseen - Talous | HS.fi

Valion kaurajuomayhtiö Oddlygood saa 25 miljoonaa euroa rahoitusta kansainvälistymiseen

Sampo-konsernin omaisuudenhoitoyhtiö Mandatum Asset Management sijoittaa Oddlygood Globaliin ja nousee sen vähemmistöosakkaaksi.

Kaurajuomahylly Helsingin Postitalon K-supermarketissa.

16.12.2021 12:31

Meijeriyhtiö Valion kasvipohjaisten elintarvikkeiden Oddlygood Global -yhtiö on saanut 25 miljoonaa euroa rahoitusta Sampo-konsernin omaisuudenhoitoyhtiö Mandatum Asset Managementilta.

Valio yhtiöitti Oddlygood-tuoteperheen toukokuussa. Kyseessä on Oddlygoodin ensimmäinen rahoituskierros.

Kierroksella ei ollut muita sijoittajia kuin Mandatum. Sijoitettavat varat tulevat Mandatumin suomalaisilta asiakkailta.

Lue lisää: Valio yhtiöittää kaurapohjaisen Oddlygood-tuoteperheen

Oddlygood kehittää ja markkinoi kasvipohjaisia tuotteita, kuten kahviin tarkoitettua kaurajuomaa sekä ruoanvalmistuksessa ja leivonnassa käytettäviä tuotteita.

Mandatum nousee rahoituksellaan Oddlygoodin vähemmistöosakkaaksi. Valio jatkaa yhtiön pääomistajana. Osuuksia ei kerrota julkisuuteen.

Oddlygood Globalin toimitusjohtaja Niko Vuorenmaa sanoo, että kiinnostus kasvipohjaisia tuotteita kohtaan kasvaa maailmanlaajuisesti ”hengästyttävää tahtia”.

”Mandatumin kanssa otamme seuraavan kasvuloikan nykyisillä ja uusilla markkinoilla. Rahoituksen avulla pystymme nopeuttamaan kasvustrategiamme toteutusta. Saamme myös lisää tukea yhtiön ja liiketoiminnan kehittämiseen”, Vuorenmaa sanoo tiedotteessa.

Oddlygood kertoo, että sen tuotteiden myynti on tuplaantunut vuosittain. Ruotsissa Oddlygoodin myynti on kasvanut 131 prosenttia samaan aikaan kuin kaurapohjaisten juomien kategoria kasvoi 12 prosenttia.

Oddlygoodilla on Ruotsissa markkinatutkimusyhtiö Nielsen IQ:n mukaan toiseksi suurin markkinaosuus kaurapohjaisissa juomissa.

Oddlygoodin tuotteita myydään tällä hetkellä Suomen ja Ruotsin lisäksi Britanniassa, Yhdysvalloissa, Venäjällä ja Baltian maissa. Yhtiön tavoitteena on kasvaa näillä markkinoilla ja laajentua samalla uusille alueille.

Valio toi kasvipohjaiset välipalat ja juomat markkinoille Oddlygood-brändillä vuonna 2018. Tuotevalikoimaan on sen jälkeen tullut myös juuston tapaan käytettävät Oddlygood Veggie -tuotteet.

Mandatum Asset Management hallinnoi noin 24 miljardin euron varoja.

Oikaisu: 16.12.2021 klo 15.55: Toisin kuin jutussa aiemmin väitettiin, sijoituksen ei tee sijoitusyhtiö Mandatum, vaan omaisuudenhoitoyhtiö Mandatum Asset Management.

Artikkeliin liittyviä aiheita