Suomen suurin ravintolayhtiö Noho Partners lomauttaa lähes koko henkilöstönsä ja aloittaa yt-neuvottelut - Talous | HS.fi

Suomen suurin ravintola­yhtiö Noho Partners lomauttaa lähes koko henkilöstönsä ja aloittaa yt-neuvottelut

Yrityksen mukaan lomautukset alkavat välittömästi ja ovat toistaiseksi voimassa. Nohon ravintoloihin kuuluvat muun muassa Friends & Brgrs -ketju, Elite ja Savoy.

22.12.2021 0:51 | Päivitetty 22.12.2021 5:23

Suomen suurin ravintolayhtiö Noho Partners kertoo aloittavansa mittavat lomautukset ja uudet yhteistoimintaneuvottelut tulevien koronarajoitusten takia.

Yhtiö sanoo tiedotteessaan joutuvansa ”sulkemaan valtaosan ravintoloistaan ja lomauttamaan välittömästi lähes koko Suomen henkilöstönsä eli noin 1 250 henkilöä”.

Lomautukset alkavat välittömästi ja ovat toistaiseksi voimassa. Yt-neuvottelut alkavat 3. tammikuuta, ja niiden arvioidaan kestävän kaksi viikkoa. Neuvottelujen piiriin kuuluu koko konsernin henkilöstö Suomessa.

Lue lisää: Näistä rajoituksista hallitus päätti tiistaina

Lisäksi ravintoloiden rajoitustoimenpiteiden vaikutukset heijastuvat välillisesti yhtiön noin 2 000 vuokratyöntekijään, yhtiön tiedotteessa kerrotaan.

Noho Partners on suuri konserni, johon kuuluvat muun muassa Friends & Brgrs - ja Hanko sushi -ketjut ja helsinkiläisravintolat Elite, Savoy ja Löyly. Konsernin yhtiöihin kuuluu noin 250 ravintolaa Suomessa, Tanskassa ja Norjassa.

Yritys antoi myös tulosvaroituksen ja laskee vuoden 2021 tulosohjeistustaan.

Yhtiö on koronakriisin aikana esimerkiksi lomauttanut laajasti työntekijöitään. Tammikuussa se vähensi reilut 50 työtehtäväänsä yt-neuvottelujen seurauksena.

Yhtiö teki viime vuonna noin 25 miljoonan euron tappion.

Yhtiön toimitusjohtaja Aku Vikströmin tulot puolestaan nousivat merkittävästi viime vuonna, vaikka yhtiö joutui sulkemaan ravintoloitaan. Vikströmin veronalaiset tulot viime vuonna olivat lähes 496 000 euroa, kun ennen koronaa ne olivat noin 370 000 euroa. Nousua on kolmanneksen verran.