Tiktok oli suositumpi kuin Google vuonna 2021 - Talous | HS.fi

Tiktok oli suositumpi kuin Google vuonna 2021

Yhtenä mahdollisena syynä videosovellus Tiktokin suosiolle saattaa olla koronapandemia.

Videosovellus Tiktok on nyt suositumpi käyntikohde verkossa kuin hakukone Google.

23.12.2021 22:27

Sosiaalisen median videosovellus Tiktok on nyt suositumpi käyntikohde verkossa kuin hakukone Google, jolla on aiemmin ollut eniten käyntikertoja. Asiasta kertoo muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC.

It-yritys Cloudfaren keräämiin tietoihin perustuen Tiktok on noussut kärkeen suosituimpien verkkotunnusten listalla. Tiktokin jälkeen seuraavaksi suosituimmat kohteet ovat Google ja Facebook.

Tiktok oli Googlea suositumpi jo tänä vuonna helmikuussa, maaliskuussa ja kesäkuussa, ja elokuun jälkeen se on pysynyt ensimmäisellä sijalla.

Kymmenen ensimmäisen suosituimman kohteen listalta löytyy Tiktokin, Googlen ja Facebookin lisäksi myös esimerkiksi Amazon, Microsoft ja Netflix.

BBC:n mukaan yhtenä mahdollisena syynä Tiktokin suosiolle saattaa olla koronapandemia. Kun yhteiskunnan toiminnot ovat aika ajoin olleet suljettuina ympäri maailmaa, ihmiset ovat viettäneet aikaa kotona ja etsineet viihdykettä.

Tiktokin omistaa kiinalaisyritys Bytedance. Sovelluksella on yli miljardi käyttäjää ympäri maailmaa. Sovellus julkaistiin vuonna 2018.

Tiktokissa suosittuja ovat esimerkiksi ruoka- ja reseptivideot. Tämän seurauksena Yhdysvaltoihin avataan BBC:n mukaan maaliskuussa uusi ruoankuljetuspalvelu Tiktok Kitchen.

Palvelun kautta ihmiset voivat tilata ruoka-annoksia, jotka on alun perin luotu viraaleiksi yltäneissä videoissa.

Tiktokista on käyty myös kiistoja.

Esimerkiksi syksyllä 2020 Tiktokin jakelu kiellettiin Yhdysvaltain sovelluskaupoissa. Päätös perustui silloisen presidentin Donald Trumpin antamaan päätökseen, jonka mukaan suositun kiinalaisyhtiön omistaman mobiilisovelluksen käyttöä haluttiin rajoittaa tai kieltää, koska presidentin hallinto katsoi niiden vaarantavan kansallista turvallisuutta.