Hittipeli League of Legendsin tekijä Riot Games maksaa sata miljoonaa dollaria korvauksena naisten sukupuolisesta syrjinnästä - Talous | HS.fi

Hittipeli League of Legendsin tekijä Riot Games maksaa sata miljoonaa dollaria korvauksena naisten sukupuolisesta syrjinnästä

Kaliforniassa tehty joukkokannesopu kattaa 80 miljoonan dollarin korvaukset peliyhtiön naistyöntekijöille marraskuusta 2014 lähtien ja 20 miljoonan dollarin asianajokulut.

Riot Gamesin suositu League of Legends -peli älypuhelimen näytöllä yhtiön logon näkyessä taustalla.

28.12.2021 14:32

Kiinalaisen Tencentin omistama amerikkalainen peliyhtiö Riot Games kertoi maanantaina suostuneensa maksamaan sata miljoonaa dollaria sopiakseen sukupuoliseen diskriminointiin perustuvat joukkokanteet, jotka oli nostettu Kalifornian osavaltiossa.

Sata miljoonaa dollaria vastaa noin 88 miljoonaa euroa.

Kanteet koskivat yhtiön entisiä ja nykyisiä naistyöntekijöitä.

Yhtiö kertoi maksavansa 80 miljoonaa dollaria joukkokanteeseen kuuluneille. Korvaukset kattavat nykyiset ja menneet koko-ja määräaikaisissa työsuhteissa olleet naistyöntekijät marraskuusta 2014 tähän päivään, uutistoimisto Reuters kertoi.

Lisäksi 20 miljoonaa dollaria maksetaan asianajajien palkkioina ja oikeudenkäyntikuluina, Riot Games ilmoitti tiedotteessa.

Käynnissä olevan läpinäkyvyyden ja luotettavuuden lisäämiseksi Riot Games on myös sitoutunut siihen, että sen sisäistä toimintakulttuuria monitoroi ulkopuolinen taho, joka on Riot Gamesin ja Kalifornian työelämän tasa-arvoisuutta valvovan viranomaisen yhdessä valitsema, yhtiö kertoi.

Oikeus ei ole vielä vahvistanut osapuolten sovintoa. Kuuleminen sopimuksesta järjestetään lähikuukausina, tiedotteessa kerrottiin.

Kanne sai alkunsa marraskuussa 2018 kun nykyisin entiset työntekijät Melanie McCracken ja Jess Negrón syyttivät yhtiötä niin sukupuolisesta syrjinnästä kuin seksuaalisesta häirinnästä ja väärinkäytöksistä.

Oikeusjuttu sai Kalifornian viranomaiset käynnistämään kaksi selvitystä aiheesta.

Artikkeliin liittyviä aiheita