Stockmann on myynyt Tallinnan ja Riian tavaratalokiinteistöt - Talous | HS.fi

Stockmann on myynyt Tallinnan ja Riian tavara­talo­kiinteistöt

Tallinnan ja Riian tavaratalot osti virolainen Viru Keemia Grupp (VKG). Kauppahinta on yhteensä noin 87 miljoonaa euroa.

Stockmannin Helsingin-tavaratalokiinteistön myynti etenee yhtiön mukaan suunnitellusti.

29.12.2021 20:03

Stockmann on keskiviikkona vahvistanut Tallinnan ja Riian tavaratalokiinteistöjensä myynnin, yhtiö kertoo tiedotteessa. Stockmann kertoi vuosi sitten joulukuussa, että se aikoo myydä Helsingin, Tallinnan ja Riian tavaratalot ja jatkaa niissä vuokralaisena.

Tallinnan ja Riian tavaratalot osti virolainen Viru Keemia Grupp (VKG). Kauppahinta on yhteensä noin 87 miljoonaa euroa.

Myynti on osa Stockmannin yrityssaneerausohjelmaa. Stockmann käyttää kiinteistökauppojen myyntitulot täysimääräisesti vakuudellisten velkojen lyhentämiseen, kerrotaan tiedotteessa.

Stockmann jatkaa tavaratalotoimintaa Tallinnan ja Riian kiinteistöissä pitkillä takaisinvuokraussopimuksilla. Vuokrasopimukset Stockmannin vuokralaisten kanssa jatkuvat pääosin nykyisellä tavalla.

”Olemme tyytyväisiä, että kiinteistöille löytyi vakaa ja luotettava baltialainen omistaja, joka haluaa kehittää kiinteistöjä sekä tavaratalojamme yhteistyössä kanssamme. Tavaratalomme jatkavat toimintaansa normaalisti”, toteaa Stockmannin toimitusjohtaja Jari Latvanen tiedotteessa.

VKG Investin toimitusjohtaja Sten Pisang kehui tiedotteessa ”maamerkkikiinteistöjen” sijainteja Viron ja Latvian pääkaupungeissa. VKG Invest on VKG:n itsenäinen sijoitusyksikkö.

Stockmann rakennutti Tallinnan tavaratalokiinteistön vuonna 1996, ja se laajennettiin kaksikerroksisesta viisikerroksiseksi vuonna 2000. Tallinnan tavaratalokiinteistön vuokrattava nettopinta-ala on 22 980 neliömetriä. Riian tavaratalokiinteistö rakennettiin vuonna 2003, ja sen vuokrattava nettopinta-ala on 15 965 neliömetriä.

Lisäksi tiedotteessa kerrotaan, että Helsingin keskustan tavaratalon myynti etenee suunnitellusti.

Stockmann hakeutui yrityssaneeraukseen vuoden 2020 huhtikuun alussa. Koronaepidemia oli vienyt tavarataloista asiakkaat, mikä oli jo ennestään talousvaikeuksissa olevalle yhtiölle viimeinen pisara.