Sanoma myy painotalonsa Varkaudessa Keskisuomalaiselle - Talous | HS.fi

Sanoma myy painotalonsa Varkaudessa Keskisuomalaiselle

Helsingin Sanomien, Ilta-Sanomien osapainosten ja HS Viikon painaminen jatkuu Varkaudessa monivuotisella alihankintasopimuksella.

Varkauden painon rakennus.

3.1. 13:00 | Päivitetty 3.1. 15:08

Media- ja oppimateriaaliyhtiön Sanoman Suomen-yhtiö myy Varkaudessa sijaitsevan painotoimintansa mediayhtiö Keskisuomalaiselle.

Keskisuomalaisen tytäryhtiö Lehtisepät ostaa Savon Painon koko osakekannan Sanoma Media Finlandilta 0,8 miljoonalla eurolla. Kauppahinta maksetaan kassavaroin. Keskisuomalaisen mukaan kaupalla on positiivinen vaikutus konsernin kannattavuuteen.

Kaupan jälkeen yhteistyö Keskisuomalaisen ja Sanoman välillä jatkuu. Yhtiöt ovat sopineet, että jatkossa Sanoman kustantamien Helsingin Sanomien, Ilta-Sanomien osapainosten ja HS Viikon painaminen toteutetaan alihankintana.

”Monivuotinen painosopimus Sanoman kanssa tuo konsernille lisää liikevaihtoa ja ylläpitää painamisen elinvoimaisuutta", Keskisuomalaisen konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi sanoo tiedotteessa.

Painosopimusten arvioitu liikevaihto tälle vuodelle on 3,3 miljoonaa euroa.

Sanoma Media Finlandin uutis- ja featuremedia -yksikön liiketoimintajohtaja Petteri Putkiranta sanoo, että kauppa ei tuo näkyviä vaikutuksia Helsingin Sanomien tilaajille Savon Painon alueella.

”Muutos päinvastoin turvaa painamisen jatkumisen pitkällä aikavälillä”, Putkiranta sanoo.

Myös Sanoma Media Finlandin toimitusjohtaja Pia Kalsta vakuuttaa, että kaupan avulla yhtiö voi varmistaa printtilehden tehokkaan tuotannon pitkälle tulevaisuuteen.

Sanoma kertoo, että Savon Painon 36 työntekijää siirtyvät kaupan mukana Keskisuomalaiselle vanhoina työntekijöinä. Yhtiön mukaan sen painatussopimukset kolmansien osapuolten kanssa eivät ole osa kauppaa.

Keskisuomalaisen kustantamista lehdistä Savon Sanomat on painettu Savon Painossa vuodesta 2014 lähtien.

Lehtisepät on Keskisuomalaisen kokonaan omistama tytäryhtiö, jolla on neljä sanomalehtipainoa ja yksi arkkipaino. Sanomalehtipainot sijaitsevat Jyväskylässä, Lahdessa, Kouvolassa ja Tuusulassa, arkkipaino sijaitsee Lahdessa.

Vuonna 2020 yhtiö työllisti 171 henkilöä ja teki 36,4 miljoonaa euroa liikevaihtoa.

Artikkeliin liittyviä aiheita