Koronavirus kurittaa Eurooppaa, mutta osakekurssit rikkoivat jälleen ennätyksiä – Metso Outotec maanantain kovimpia nousijoita - Talous | HS.fi

Koronavirus kurittaa Eurooppaa, mutta osakekurssit rikkoivat jälleen ennätyksiä – Metso Outotec maanantain kovimpia nousijoita

Metso Outotecin osake on ollut maanantaina vahvassa nousussa.

Lufthansan osake on kallistunut maanantaina.

3.1. 14:56

Koronahuolista kärsivän Euroopan osakemarkkinat ovat vastaanottaneet vuoden 2022 ennätyksellisissä nousutunnelmissa.

Esimerkiksi eurooppalaisia yrityksiä laajasti edustava STOXX Europe 600 -indeksi rikkoi maanantaina uuden ennätyksensä.

Indeksi on ollut maanantaina korkeimmillaan 491,26 pisteessä. Edellinen ennätys oli marraskuulta, jolloin indeksi oli korkeimmillaan 490,58 pisteessä.

Esimerkiksi Ranskassa raportoitiin vuoden 2022 ensimmäisenä päivänä yli kolme miljoonaa ja Italiassakin lähemmäs 2,4 miljoonaa uutta koronavirustartuntaa.

Indeksin yrityksistä maanantaina voimakkaimmassa nousussa oli lentoyhtiö Lufthansa, jonka osakkeen hinta oli noussut kello 14.45 mennessä yli 7 prosenttia.

Suomalainen Metso Outotec kuului päivän STOXX Europe 600 -indeksin suurimpiin nousijoihin. Yhtiön osakkeen hinta oli noussut maanantain aikana noin 4,2 prosenttia.

Helsingin pörssin yleisindeksi on puolestaan noussut maanantaina noin prosentin. Suomessa todettiin uudenvuoden viikon­lopulta 17 047 uutta koronavirustartuntaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita