Applen markkina-arvo nousi ensimmäisenä amerikkalaisyhtiönä 3 000 miljardin dollarin rajapyykkiin - Talous | HS.fi

Applen markkina-arvo nousi ensimmäisenä amerikkalaisyhtiönä 3 000 miljardin dollarin rajapyykkiin

Applen osake kävi illalla uudessa ennätyksessä New Yorkin Nasdaq-pörssissä.

Applen Iphone 13 -malleja esillä myymälässä Pekingissä.

3.1. 21:53

Yhdysvaltalaisen Applen markkina-arvo nousi maanantaina kolmeen tuhanteen miljardiin Yhdysvaltain dollariin.

Yhtiön osake kävi 182,88 dollarissa eli uudessa ennätyksessä Nasdaq-pörssissä New Yorkissa noin varttia vaille yhdeksän Suomen aikaan.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Apple saavutti kolmen tuhannen miljardin dollarin markkina-arvon rajapyykin ensimmäisenä yhdysvaltalaisena yhtiönä.

Applen markkina-arvon kasvu kahdesta tuhannesta miljardista dollarista kolmeen tuhanteen miljardiin dollariin kesti noin 16 kuukautta.

Applen ja muiden amerikkalaisten teknologiajättien arvo pörssissä on paisunut koronapandemian aikana, kun niiden tuotteiden käyttö on lisääntynyt koronarajoitusten ansiosta.

Aivan viime aikoina Applen markkina-arvoa on nostanut sijoittajien ennakointi, että yhtiö pystyy lanseeraamaan hyvin myyviä uusia tuotteita itseohjautuvien autojen ja metaversumin tuotealueilla.

Analyytikot myös odottavat Reutersin mukaan Applen päätuotteiden eli Iphone-älypuhelinten kysynnän pysyvän vahvana tänä vuonna Kiinan kysynnän ansiosta. Analyytikot odottavat myös Applen palveluiden kysynnän tukevan sen älypuhelinten menekkiä.

Artikkeliin liittyviä aiheita