Älysormusyhtiö Ouran tulos ylsi voitolle toissa vuonna - Talous | HS.fi

Älysormusyhtiö Ouran tulos ylsi voitolle toissa vuonna

Ouran myöhässä viranomaisille toimittaman tilinpäätöksen mukaan yhtiön liikevaihto paisui vuonna 2020 reippaasti.

Ouran älysormus.

4.1. 20:34

Älysormusvalmistaja Oura Healthin tulos nousi toissa vuonna voitolle, kun liikevaihto kasvoi reippaasti ja yhtiö piti kulujensa kasvun kurissa.

Oululaisyhtiö toimitti vuoden 2020 tilinpäätöksensä Patentti- ja rekisterihallitukseen viime vuoden viimeisenä virkapäivänä.

Tilinpäätöksen mukaan yhtiön liikevaihto kasvoi toissa vuonna 57,7 miljoonaan euroon sitä edeltävän vuoden 26,7 miljoonasta eurosta. Kasvu on ollut reipasta, sillä vuonna sen sijaan 2017 liikevaihtoa kertyi vain 1,6 miljoonaa euroa.

Liikevoitto nousi 1,9 miljoonaa euroa voitolle, kun vuonna 2019 tappiota syntyi 1,4 miljoonaa euroa. Suhteellisesta kannattavuudesta kertova liikevoitto­prosentti oli toissa vuonna 3,2 prosenttia.

”Kasvaneen liikevaihdon myötä tulos oli positiivinen, sillä liikevaihdon kasvu ylitti liiketoiminnan kulujen kasvun”, yhtiö kertoo toimintakertomuksessaan.

Lue lisää: Sijoittajat uskovat, että älysormus­yhtiö Oura on jo Roviota arvokkaampi

Yhtiön vakavaraisuus on hyvä. Omavaraisuusaste oli vuoden 2020 lopussa 77,1 prosenttia ja Oura kertoo, että tilikauden päättymisen jälkeen se on kerännyt rahoituskierroksella 79,8 miljoonaa dollaria (noin 70 miljoonaa euroa).

Yhtiö kertoo aikomuksenaan käyttää rahoituskierroksen varat markkinointiin ja tuotekehitykseen. Vuodelle 2021 se kertoi tavoittelevansa nollatulosta tai ”aavistuksen” tappiollista tulosta. Viime vuoden lokakuussa yhtiö julkaisi älysormuksensa kolmannen version.

Lue lisää: Oura julkaisi älysormuksensa kolmannen version. Kuukausimaksu, lisää antureita ja sykkeenmittausta myös päivisin.

Yhtiö on yksi lupaavimpia suomalaisia kasvuyrityksiä, mutta suututti viime vuonna asiakkaansa toimitusvaikeuksilla ja muuttamalla osan uuden älysormuksen ominaisuuksista kuukausimaksulliseksi.

Joulukuussa Oura tiedotti, että sen toimitusjohtajana vuodesta 2018 lähtien toiminut Harpreet Singh Rai jättää tehtävänsä. Uuden vakituisen toimitusjohtajan etsintä on kesken.

Oura toimitti tilinpäätöksensä viranomaisille reippaasti myöhässä. Kirjanpitolain mukaan tilinpäätös olisi pitänyt olla kaupparekisterissä elokuun loppuun mennessä.

Lue lisää: Oura joutui pulaan. Uusia sormuksia ei saada toimitettua, asiakkaat raivoavat somessa, toimitusjohtaja lähti eikä tilinpäätöstietoja näy.

Ouran henkilöstömäärä kasvoi toissa vuonna 187 henkilöön vertailukauden 69 henkilöstä.

Tutkimus- ja kehitystoimintamenot kasvoivat toissa vuoden 3,7 miljoonasta eurosta 6,8 miljoonaan euroon.

Markkinointikulut paisuivat t&k-menojakin enemmän eli 1,9 miljoonasta eurosta 9,3 miljoonaan euroon.

Liikevaihdosta suurin osa syntyi Euroopan unionin ulkopuolella, josta liikevaihtoa kertyi 44,9 miljoonaa euroa. Suomesta liikevaihtoa tuli 5,0 miljoonaa euroa ja EU:sta 7,8 miljoonaa euroa.

Artikkeliin liittyviä aiheita