Yhdysvaltojen keskuspankin pöytäkirjat: Koronnostoille ja taseen supistamiselle voi olla ennustettua aikaisempi tarve - Talous | HS.fi

Yhdysvaltojen keskuspankin pöytäkirjat: Koronnostoille ja taseen supistamiselle voi olla ennustettua aikaisempi tarve

Keskuspankki julkisti keskiviikkona joulukuun korkokokouksensa pöytäkirjat.

Yhdysvaltain keskuspankin pääjohtaja Jerome Powell.

5.1. 22:09

Yhdysvaltojen keskuspankki Fedin päättäjät arvioivat joulukuun korkokokouksessaan, että vahvistuva talous ja kiihtynyt inflaatio voi johtaa keskuspankin ennustamaa nopeampaan koronnostoaikatauluun.

Keskuspankki julkisti keskiviikkona illalla Suomen aikaan joulukuun korkokokouksensa pöytäkirjat.

Fed päätti joulukuussa vähentää tuntuvasti nopeammin koronaviruspandemian takia aloittamiaan arvopaperiostoja. Keskuspankki myös vihjasi, että rahapolitiikkaa kiristetään eli ohjauskorkoa nostetaan kolme kertaa ensi vuonna.

Lue lisää: Yhdysvaltojen keskuspankki vihjaa nostavansa ohjauskorkoa kolme kertaa ensi vuonna: Osakkeet kallistuivat tuntuvasti

Keskiviikkona julkistettujen pöytäkirjojen mukaan päättäjät totesivat yleisesti, että keskuspankille voi tulla tarve nostaa ohjauskorkoa aiemmin ja nopeammalla tahdilla kuin päättäjät olivat aikaisemmin ennustaneet.

Osa päättäjistä myös huomioi, että keskuspankin voi olla tarkoituksenmukaista aloittaa taseensa koon supistaminen suhteellisen pian ohjauskorkojen nostojen aloittamisen jälkeen.

Artikkeliin liittyviä aiheita