Koronaviruksen kotitestipulan pitäisi helpottaa tiistaina: S-ryhmä toi Kiinasta Suomeen rahtikoneellisen testejä - Talous | HS.fi

Koronaviruksen kotitestipulan pitäisi helpottaa tiistaina: S-ryhmä toi Kiinasta Suomeen rahtikoneellisen testejä

Alltest-nimiset antigeenitestit ovat myynnissä S-ryhmän myymälöissä tiistaina.

Asiakas ostamassa kotona tehtävää koronapikatestiä S-Marketissä Helsingissä joulukuussa.

10.1. 12:42 | Päivitetty 10.1. 14:58

S-ryhmä kertoo lennättäneensä Kiinasta Suomeen rahtikoneellisen koronaviruksen kotitestejä paikkaamaan testien ajoittaista pulaa.

Finnairin kotitestejä kuljettanut rahtikone laskeutui Suomeen torstaina. Lasti on purettu ja lähtee maanlaajuiseen jakeluun S-ryhmän Sipoon logistiikkakeskuksesta siten, että nämä Alltest-nimiset antigeenitestit ovat myynnissä S-ryhmän myymälöissä tiistaina, S-ryhmä kertoo.

Koneessa saapui Suomeen miljoonaa kotitestiä, ja seuraava lento on S-ryhmän mukaan myös jo tulossa Suomeen.

”Kiinasta Suomeen lentorahtina tuodun erän avulla saamme pidettyä testien saatavuuden hyvällä tasolla. Viestimme kuluttajille on, ettei kotitestejä tarvitse varastoida kotiin. Muutama kappale omassa hyllyssä riittää”, sanoo S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho tiedotteessa.

S-ryhmä on myynyt korona-aikana 1 150 000 kotitestiä. Pelkästään viime viikolla testejä myytiin 366 000 kappaletta sen jälkeen, kun tautitapaukset lähtivät Suomessa selvään kasvuun ja viranomaisten koronatestaus ruuhkautui etenkin Etelä-Suomessa.

S-ryhmä kertoo, että sen kaupoissa myytävät antigeenitestit soveltuvat akuutin koronatartunnan toteamiseen. Antigeenitestit tunnistavat tartunnan parhaiten, kun oireiden alkamisesta on kulunut korkeintaan viisi päivää.