S-ryhmä aikoo laskea koko toimintansa luonto­haitat Jyväskylän yliopiston kehittämällä mallilla: ”Hiilijalan­jäljen kaltainen mittari”

Jyväskylän yliopiston tutkijat kehittävät yrityksille uutta luontohaitan arvioinnin työkalua.

Robusta-kahvia kasvoi Brasiliassa São Gabriel da Palhassa toukokuussa 2018. Iso osa suomalaisen ruokakaupan suosituimmista tuotteista jättää luontohaittansa jonnekin muualle kuin Suomeen.

11.1.2022 8:33

Jyväskylän yliopistossa aletaan kehittää laskentamallia, jolla yritysten olisi aiempaa helpompi arvioida luontovaikutuksiaan.

Ilmastovaikutusten laskeminen on suurille yrityksille jo arkipäivää, ja sitä on monilla aloilla pakkokin tehdä EU:n päästökauppaa varten.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita