WSJ: Microsoft on menettänyt kymmeniä osaajia Metalle, joka houkuttelee kehittämään metaversumia - Talous | HS.fi

WSJ: Microsoft on menettänyt kymmeniä osaajia Metalle, joka houkuttelee kehittämään metaversumia

Facebook on ryhtynyt toimiin haaliakseen kehittäjiä sen omaa metaversumi-teknologiaa varten.

Facebook muutti nimensä Metaksi syksyllä. Meta aikoo keskittyä uuden digitaalisen ympäristön eli metaversumin kehittämiseen ja sijoittaa siihen isosti.

10.1. 21:56

Teknologiayhtiö Microsoftin lisätyn todellisuuden Hololens-laitetta kehittävästä tiimistä on lähtenyt jo noin 100 ihmistä viime vuoden aikana. Useimmat heistä ovat siirtyneet Facebookin emoyhtiön Metan palvelukseen, kertoo The Wall Street Journal (WSJ) lähteenään Microsoftin entiset työntekijät ja yhtiön jättäneiden työntekijöiden Linkedin-profiilit.

Entisten työntekijöiden mukaan Hololens-tiimin jäseniä on houkuteltu kilpailijoiden riveihin muun muassa lupauksilla kaksinkertaistaa näiden palkka. Yhteensä Hololensiä ja lisättyä todellisuutta kehittää Microsoftilla noin 1 500 ihmistä.

Teknologiayhtiöiden keskinäinen kilpailu osaajista ei ole uutta. Maailman suurimmat yhtiöt haluavat maailman parhaat työntekijät. Metan toimet ovat kuitenkin poikkeukselliset nopeita ja laajoja. Yli 40 Microsoftin Hololens-tiimin vuoden sisällä jättäneistä on nyt Metan palkkalistoilla.

Facebook muutti nimensä Metaksi syksyllä. Meta aikoo keskittyä uuden digitaalisen ympäristön eli metaversumin kehittämiseen ja sijoittaa siihen merkittävästi. Yhtiö kertoi palkkaavansa 10 000 uutta työntekijää myös Euroopassa viiden vuoden kuluessa.

WSJ:n mukaan Meta on houkutellut osaajia myös toiselta kilpailijaltaan Applelta. Bloombergin mukaan Apple on ryhtynyt toimeen hidastaakseen aivovuotoa.

Apple ja Meta eivät kommentoineet asiaa WSJ:lle. Microsoft kommentoi, että yhtiö on ollut metaversumi-teknologian eturintamassa jo vuosia ja aikoo jatkaa työtään sillä saralla.

Microsoft oli yksi ensimmäisistä lisättyyn todellisuuteen todella satsanneista yrityksistä, ja Hololens lanseerattiin yli viisi vuotta sitten. Nykyisin Hololens-laitteet kuuluvat maailman kehittyneimpiin älylaseihin. Microsoftin Hololens-asiakkaita ovat lähinnä yritykset ja organisaatiot.

Sen sijaan Metan kehittämät Oculus-lasit ovat markkinoiden myydyimmät virtuaalisen todellisuuden lasit noin 75 prosentin markkinaosuudella.

Isot teknologiayhtiöt, kuten Microsoft, Meta ja Apple kaikki satsaavat miljardeja lisätyn ja virtuaalisen todellisuuden laitteisiin ja ohjelmistoihin kehittääkseen metaversumia.