Virolaisen taksisovelluksen Boltin arvo nousi 7,4 miljardiin euroon, yhtiö sai yli 600 miljoonaa euroa ruokakauppatoimitusten laajentamiseen - Talous | HS.fi

Virolaisen taksisovelluksen Boltin arvo nousi 7,4 miljardiin euroon, yhtiö sai yli 600 miljoonaa euroa ruokakauppa­toimitusten laajentamiseen

Vasta viime elokuussa Viron startup-menestyksen arvo oli noin neljä miljardia euroa.

Boltin kyytiajoneuvo Tallinnan satamassa.

11.1. 13:07

Virolainen kyyti- ja ruokalähettisovellus Bolt on kerännyt 628 miljoonaa euroa rahoitusta, yhtiö kertoo blogissaan.

Yhtiö uusin rahoituskierros on sen toistaiseksi suurin ja nostaa sen arvon 7,4 miljardiin euroon. Rahoituskierrosta johtivat amerikkalaiset sijoitusyhtiöt Sequoia ja Fidelity Management.

Bolt kertoo, että uusi rahoitus auttaa kiihdyttämään sen kasvua ja laajentumista uusille markkina-alueille.

Edellisen kerran Bolt keräsi rahoitusta viime vuoden elokuussa. Silloin rahoitusta saatiin 600 miljoonaa euroa ja yhtiön arvo kohosi yli neljään miljardiin euroon.

Bolt aloitti toimintansa kahdeksan vuotta sitten Taxify-nimellä ja se kehitti taksisovellusta. Nykyisin Bolt-nimisellä sovelluksella voi kyytien lisäksi tilata annoksia ravintoloista sekä vuokrata sähköpotkulautoja ja -autoja.

Boltin uusin aluevaltaus on ruokakauppatoimitukset Bolt Market -brändillä. Sen toiminta alkoi pandemian aikana, ja nyt Bolt Market -toimipisteitä on kymmeniä kymmenessä Euroopan maassa.

Bolt kertoo, että se aikoo käyttää uuden rahoituksen erityisesti Bolt Market -toiminnan laajentamiseen. Tarkoituksena on, että Bolt Marketilla on satoja myymälöitä kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Bolt kertoo, että sen palveluista käyttää yli sata miljoonaa asiakasta 45 maassa ja yli 400 kaupungissa.

Boltin kyytipalvelu toimi myös Suomessa muutaman vuoden ajan kahteen otteeseen, mutta vetäytyi markkinoilta vuonna 2020, kun se ei onnistunut laajentamaan toimintaansa Suomen taksilainsäädäntö vapauttamisesta huolimatta.

Artikkeliin liittyviä aiheita