Kryptovaluutat näkyvät jo maailman rikkaimpien ihmisten listoilla: Virtuaalivaluuttayhtiön toimitusjohtaja nousi miljardöörilistan kärkisijoille - Talous | HS.fi

Kryptovaluutat näkyvät jo maailman rikkaimpien ihmisten listoilla: Virtuaalivaluuttayhtiön toimitusjohtaja nousi miljardöörilistan kärkisijoille

Bloombergin miljardööri-indeksin mukaan virtuaalivaluuttapörssi Binancen toimitusjohtaja Changpeng Zhaon omaisuuden arvo on 96 miljardia dollaria.

Binance-pörssin perustaja Changpeng Zhao nousi tuoreen laskelman mukaan yhdeksi maailman rikkaimmaksi ihmiseksi.

11.1. 16:14

Virtuaalivaluuttapörssi Binancen toimitusjohtaja Changpeng Zhaosta, 44, on tullut yksi maailman rikkaimmista henkilöistä, selviää uutistoimisto Bloombergin kokoamasta miljardööri-indeksistä.

Bloomberg päivitti indeksinsä maanantaina ja laski nyt ensimmäistä kertaa Zhaon omaisuuden arvon.

Indeksin mukaan Zhaon omaisuuden nettoarvo on arviolta 96 miljardia Yhdysvaltain dollaria (noin 85 miljardia euroa ). Zhaolla on omaisuutta enemmän kuin Aasian rikkaimmalla ihmisellä Mukesh Ambanilla ja melkein yhtä paljon kuin ohjelmistojätti Oraclen perustaja Larry Ellisonilla.

Bloombergin mukaan Zhaon omaisuuden arvo voi olla nyt arvioitua selvästi suurempi, koska laskelmassa ei ole huomioitu hänen henkilökohtaisia virtuaalivaluuttaomistuksiaan.

Kiinalaiskanadalainen Zhao on virtuaalivaluuttapioneereja ja perusti vuonna 2017 maailman suurimmaksi arvioidun virtuaalivaluuttapörssi Binancen. Hänet tunnetaan virtuaalivaluuttapiireissä CZ-nimellä.

Zhao on syntynyt Kiinassa ja kasvoi maahanmuuttajaperheessä Kanadassa. Binancen vuonna 2010 julkaiseman blogitekstin mukaan Zhao on työskennellyt aikaisemmin McDonald'sissa.

Zhao opiskeli tietojenkäsittelytiedettä McGill Universityssä Montrealissa ja valmistuttuaan työskenteli kaupankäyntiohjelmistojen kanssa Tokion pörssissä ja Bloombergillä. Vuonna 2013 hän tutustui bitcoin-virtuaalivaluuttaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita