Toimistokalusteyhtiö Martela vaikeuksissa: Materiaalipulasta kärsivän yhtiön liikevaihto jäi yhtiön odottamasta ja rahoituskumppani meni konkurssin - Talous | HS.fi

Toimistokalusteyhtiö Martela vaikeuksissa: Materiaalipulasta kärsivän yhtiön liikevaihto jäi yhtiön odottamasta ja rahoitus­kumppani meni konkurssin

Martelan mukaan sen liikevaihto ei yltänyt viime vuonna sen alkuvuonna ennustamaan materiaalipulasta johtuvien toimitusvaikeuksien takia.

Martelan uusien toimistokalusteiden asennustöitä yhtiön Turun toimistossa.

13.1. 9:15

Toimistokalusteita valmistava Martela kertoo, että sen liikevaihto jäi viime vuonna yhtiön ennusteista.

Yhtiön mukaan viime vuoden viimeinen neljännes on sujunut ennakoitua heikommin maailmanlaajuisen materiaalipulan takia. Yhtiö tekee tuloksensa perinteisesti toisella vuosipuoliskolla.

Martelan torstaina julkistamien alustavien tilinpäätöstietojen mukaan sen liikevaihto parani viime vuonna ”hieman” 92 miljoonaan euroon edellisvuoden 88,4 miljoonasta eurosta. Liiketappio supistui 1,5 miljoonaan euroon vuodentakaisen 4,0 miljoonasta eurosta.

Martela oli helmikuussa ohjeistanut, että sen koko vuoden liikevaihto ja liiketulos paranevat.

Viimeisen vuosineljänneksen liikevaihto oli noin 29 miljoona euroa, kun vuosi sitten se oli 21,9 miljoonaa euroa. Liiketulos nousi 1,2 miljoonaa euroa voitolliseksi vertailukauden 2,2 miljoonaan euron tappiosta.

Liikevaihdon kasvu ei neljännellä neljänneksellä saavuttanut yhtiön ennakoimaa tasoa.

”Liikevaihdon ennakoitua pienempään kasvuun vaikuttivat koronapandemiasta aiheutunut maailmanlaajuinen pula materiaalien saatavuudessa ja sitä kautta toimitusten viivästyminen”, Martela kertoo tiedotteessaan.

Lisäksi yhtiö joutui kirjaamaan viimeiselle neljännekselle noin 0,5 miljoonan euron luottotappion, koska sen edellinen rahoituskumppani meni konkurssiin.

Martela julkaisee tilinpäätöstiedotteensa viime vuodelta 11. helmikuuta.

Artikkeliin liittyviä aiheita