Hongkongilaisen risteily-yhtiön Gentingin osake romahti, taustalla saksalaistelakan talousvaikeudet - Talous | HS.fi

Hongkongilaisen risteily-yhtiön Gentingin osake romahti, taustalla saksalais­telakan talous­vaikeudet

Gentingin taloudellinen tilanne on heikentynyt etenkin Hongkongin asettamien koronarajoitusten takia.

Saksalaisen telakkayhtiö MV Werftenin talousvaikeudet ovat pahentaneet hongkongilaisen Gentingin rahoitusasemaa.

13.1. 17:39

Hongkongilaisen risteilyvarustamo Genting Hong Kongin osake syöksyi torstaina 56 prosenttia Hongkongin pörssissä sen jälkeen, kun kaupankäynti osakkeella jatkui.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan yhtiön osakkeen kaupankäynti oli keskeytettynä viime viikosta lähtien.

Genting Hong Kong on tällä viikolla varoittanut, että sen tytäryhtiön, saksalaisen risteilyalustelakka MV Werftenin talousvaikeudet saattavat johtaa Gentingin maksujen laiminlyönteihin. MV Werften haki maksukyvyttömäksi toteamista maanantaina saksalaisoikeudessa.

Genting Hong Kong tiedotti torstaina, että MV Werfteniin yhteydessä olevan 88 miljoonan Yhdysvaltain dollarin lainajärjestelyn kohtalo riippuu saksalaisessa tuomioistuimen päätöksestä ensi viikolla. Genting Hong Kongin mahdollinen kokonaislasku kerrannaisvaikutuksineen saksalaistelakan talousvaikeuksista voi kohota 2,8 miljardiin dollariin.

Genting Hong Kongin taloudellinen tilanne on heikentynyt etenkin Hongkongin koronaviruksen seurauksena asettamien matkustusrajoitusten takia. Viime vuoden toukokuussa yhtiö kertoi ennätyksellisen suurista 1,7 miljardin dollarin tappioista.

Yhtiö on velkakriisissä. Se ei ole pystynyt maksamaan 3,4 miljardin dollarin arvosta suorituksia velkojilleen.

Pandemia on kaatanut Genting Hong Kongin pienempiä kilpailijoita. Espanjalainen Pullmantur hakeutui konkurssiin vuonna 2020, jolloin myös aasialainen Jalesh Cruises lopetti toimintansa.

Isot risteily-yhtiöt, amerikkalaiset Carnival ja Royal Caribbean Cruises, ovat kuitenkin pystyneet saamaan tarpeeksi rahoitusta päästääkseen pandemian yli.

Artikkeliin liittyviä aiheita