Suomalaiskaksikko yrittää saada perunansa huippuravintoloihin Belgiaan, joka on tunnettu tarkkuudestaan perunoiden kanssa: ”Sille vähän naureskeltiin silloin”
Ravintola Olon keittiömestarit tarjoilivat belgialaisille kollegoilleen tarkasti tuotteistettua suomalaisperunaa. Tähän asti Suomesta on viety maailmalle lähinnä siemenperunaa.
Pekka Terävä (oik.) tervehtii Ann-Sofie Spitaelsia belgialaisesta De Koolputten -ravintolasta. Myös De Koolputtenin keittiömestari Nick Dapper (vas.) osallistui Frex-perunan maistelutilaisuuteen, jonka Tapio Knuuttila (toinen oik.) oli järjestänyt Antwerpenissä Belgiassa. Kuva: Juha Roininen
Teija Sutinen HS
2.2.2022 2:00 | Päivitetty 2.2.2022 7:19
Antwerpen
”Belgia on perunan kotimaa. Arvostus perunaa kohtaan on suuri”, sanoo Michelin-ravintola Olon keittiömestari Pekka Terävä.
Siksi perunan vieminen Suomesta Belgiaan kuulostaa hieman samalta kuin myisi hiekkaa Saharaan.
Sitä tässä nyt kuitenkin yritetään: Terävä on yhdessä Olon keittiöpäällikön Tuomas Vierelän kanssa värvätty laatimaan suomalaisen Frex-perunan maistelumenu huoneelliselle belgialaisia keittiömestareita.