Hesburger jakaa sotatantereena olevassa Kiovassa ilmaista ruokaa – ”Tietojemme mukaan kaikki työntekijämme ovat elossa”

Hesburgerilla on Kiovassa seitsemän ravintolaa ja noin 100 työntekijää.

Hesburgerilla on Kiovassa seitsemän ravintolaa ja noin 100 työntekijää.

7.3. 12:51

Suomalainen pikaruokaketju Hesburger jakaa Kiovassa ilmaista ruokaa Venäjän hyökkäyksestä kärsivän kaupungin asukkaille.

Yhtiö kertoi maanantaina, että sen Kiovan työntekijät ovat palanneet vapaaehtoisesti töihin. Nyt he valmistavat ruokaa orpokoteihin, hoitokoteihin, avustustyöntekijöille ja muille kaupungin asukkaille. Ruokaa tehdään suljetuissa ravintoloissa.

Ruoan jakelu on koordinoitu paikallisten avustusjärjestöjen kautta. Hesburgerilla on Kiovassa seitsemän ravintolaa ja noin 100 työntekijää.

”Tietojemme mukaan kaikki työntekijämme ovat elossa”, sanoo Hesburgerin toimitusjohtaja Kari Salmela yhtiön tiedotteessa.

Yhtiön mukaan ruokaa on jaettu ilmaiseksi helmikuun viimeisestä päivästä saakka.

Hesburger päätti viime viikolla lopettaa liiketoimintansa Venäjällä ja Valkovenäjällä. Ketjulla on Venäjällä 39 ravintolaa. Valkovenäjällä ravintoloita on neljä. Ravintolat suljetaan mahdollisimman pian. Tarkempaa aikataulua selvitellään parhaillaan.

Sulkemisilmoitusta edelsi erikoinen tilanne, kun Hesburgerin hallituksen puheenjohtaja Heikki Salmela kertoi ensin Turun Sanomille, ettei ketju aio sulkea ravintoloitaan Venäjällä kannanottona Ukrainan sotaan.

Myöhemmin hän perui sanojaan ja kertoi, ettei ollut perillä perustamansa yhtiön vetäytymissuunnitelmista Venäjältä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan