Elon Muskia piinanneen teinin taisto oligarkkeja vastaan jatkuu: Nyt hänen Twitter-bottinsa julkaisevat myös oligarkkien huvi­jahtien tietoja

Venäläisten miljardöörien luksusjahteja on alettu takavarikoida osana länsimaiden asettamia pakotteita. Nyt oligarkkien huvijahdit ovat myös yksityislentoja seuraavia Twitter-botteja koodanneen amerikkalaisteinin tähtäimessä.

Aleksei Mordašovin jahti Lady M Imperian satamassa Italiassa. Italian poliisi takavarikoi jahdin viikonloppuna.

7.3. 17:08

19-vuotias amerikkalainen Jack Sweeney, joka nousi tänä talvena julkisuuteen Elon Muskin yksityislentoja seuraavalla sovelluksellaan, on nyt ottanut seurantaan Venäjän oligarkkien luksusjahdit.

Sweeney julkaisi jo aiemmin sovelluksen, joka seuraa venäläisten oligarkkien yksityisten lentokoneiden lentoja.

HS kertoi asiasta viime viikolla.

Lue lisää: Elon Muskia piinaava teini löysi uuden kohteen: Koodari kiusaa nyt myös Putinin lähipiiriin kuuluvia oligarkkeja

Nyt Sweeney kertoo tehneensä koodanneensa vastaavan seurantabotin myös oligarkkien huvijahdeille.

Sweeney toteaa viestipalvelu Twitterissä, että venäläisjahtien seuranta ei ole vielä automaattinen, mutta ”pidämme vahtia ja julkaisemme päivityksiä”.

Seurantalistalla on päivityksen mukaan esimerkiksi Gennadi Timtšenkon huvijahti Lena. Venäläisellä Timtšenkolla on myös Suomen kansalaisuus.

Italian viranomaiset ovat Forbesin mukaan ottaneet Timtšenkon Lenan takavarikkoon.

Listalla on myös Venäjän rikkaimpien miljardöörien Vladimir Potaninin ja Aleksei Mordašovin luksusjahteja.

Mukana on myös Mordašovin jahti, Lady M, jonka Italian poliisi takavarikoi lauantaina.

Sweeneyn aiemmin julkaisema Russian Oligarch Jets -botti seuraa vastaavasti venäläisten miljardöörien yksityiskoneiden lentoja.

Elon Muskiin liittyvien yksityiskoneiden lentoja seuraava botti puolestaan ärsytti amerikkalaismiljardööriä niin paljon, että hän tiettävästi tarjosi Sweeneylle 5 000 dollaria siitä, että tämä poistaisi botin netistä.

Sweeney oli kuitenkin vailla 50 000 dollaria, eikä diiliä tullut.

Lisätty 7.3.2022 kello 20.05 tieto Timtšenkon Lena-huvijahdin takavarikosta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita