WSJ: Yhdysvaltain finanssi­valvojat tutkivat julkkisten optiokauppoja ennen Microsoftin Activisionin yrityskauppaa

The Wall Street Journalin (WSJ) mukaan viihdealan konkarit Barry Diller ja David Geffen ostivat Activision Blizzardin osakkeen optioita vain muutama päivä ennen kuin yrityskauppa julkistettiin.

Microsoft julkisti ostotarjouksen Activisionista tammikuussa.

9.3. 9:25

Yhdysvaltain oikeusministeri ja finanssivalvonta SEC tutkivat isoja optiokauppoja, joita viihdemaailman nimet tekivät ennen kuin ohjelmistojätti Microsoft osti peliyhtiö Activision Blizzardin, kertoo amerikkalaislehti The Wall Street Journal (WSJ).

Lehden nimettömien lähteiden mukaan elokuva- ja musiikkituottaja David Geffen, tv-alan liikemies Barry Diller ja seurapiirihenkilö Alexander von Furstenberg ovat saamassa vain muutama päivä ennen yrityskaupan julkistusta tehdyistä Activisionin osakkeen optiokaupoista yhteensä noin 60 miljoonaan dollarin laskennallisen voiton.

WSJ:n mukaan oikeusministeriö ja SEC tutkivat, rikkoivatko optiokaupat maan sisäpiirilainsäädäntöä.

Diller sanoo WSJ:lle, että kolmikolla ei ollut julkisten lähteiden ulkopuolista tietoa Microsoftin aikomuksista ostaa Activision. Hänen mukaan kyseessä oli ”vain onnekas veikkaus”.

WSJ:n lähteiden mukaan kolmikko osti Activisionin osakeoptioita 108 miljoonalla dollarilla 14. tammikuuta JPMorgan-pankin välittämissä kaupoissa. Optioiden nykyarvo on noin 168 miljoonaa dollaria.

Microsoft ja Activision julkistivat ostotarjouksen 18. tammikuuta. JPMorgan raportoi kaupoista viranomaisille yrityskaupan julkistuksen jälkeen.

Diller on kutsunut Activisionin toimitusjohtaja Bobby Kotickia pitkäaikaiseksi ystäväkseen. Julkisten lähteiden mukaan Kotick oli neuvotellut Microsoftin kanssa mahdollisesta yrityskaupasta marraskuusta lähtien.

Diller on myös Geffenin pitkäaikainen ystävä. Von Furstenberg on puolestaan Dillerin aviopuolison poika puolison edellisestä avioliitosta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan