Venäjän suurin autovalmistaja Avtovaz keskeyttää toimintansa viikoiksi komponenttipulan takia – Ladoja ja Renaulteja tekevä yhtiö työllistää Venäjällä kymmeniätuhansia ihmisiä

Renaultin enemmistöomistama Avtovaz on Venäjän suurin autovalmistaja.

Työntekijät työskentelevät Avtovazin Iževskin-tehtaan tuotantolinjalla 22. helmikuuta 2022.

17.3. 11:45 | Päivitetty 17.3. 12:00

Venäläinen autovalmistaja Avtovaz keskeyttää tuotantonsa suurimmaksi osaksi huhtikuuta.

Avtovaz kertoo aikaistavansa ”yhtiölomansa” kesältä pidettäväksi 4.–24. huhtikuuta, kertovat muun muassa venäläinen uutistoimisto Interfax ja autoalan julkaisu Automotive News.

Avtovazin mukaan lomien siirtäminen johtuu elektroniikkakomponenttien pulasta, ja se mahdollistaa yritykselle tärkeiden komponenttien varastojen täyttämisen vakaamman toiminnan varmistamiseksi yhtiön tehtailla Toljattissa ja Iževskissä.

Avtovazin enemmistöomistaja on ranskalainen autovalmistaja Renault.

Se omistaa Interfaxin mukaan Avtovazin emoyhtiöstä 68 prosentin osuuden. Loput 32 prosenttia omistaa venäläinen valtionyhtiö Rostec.

Avtovaz on Venäjän suurin autovalmistaja.

Se työllisti Toljattin tehtaallaan noin 35 000 työntekijää vuoden 2020 lopussa. Tehtaan tuotantokapasiteetti on Renaultin mukaan 650 000 autoa vuodessa.

Tehtaalla on tuotettu muun muassa Ladan eri malleja sekä Renaultin Logania ja Sanderoa, jotka tunnetaan Renaultin romanialaisen tytäryhtiön Dacian automalleina.