Oligarkki Roman Abramovitš sai Portugalin kansalaisuuden vetoamalla juuriinsa karkotettujen juutalaisten jälkeläisenä, nyt lakia aiotaan muuttaa

Portugalin kansalaisuutta saavat hakea 500 vuotta sitten karkotettujen sefardijuutalaisten jälkeläiset. Todistuksen oligarkki Abramovitšin juurista antanut rabbi on pidätetty.

Venäläinen miljardööri ja jalkapalloseura Chelsea FC:n omistaja sai viime vuonna Portugalin kansallisuuden.

18.3. 14:43

Venäläinen oligarkki ja jalkapalloseura Chelsea FC:n omistaja Roman Abramovitš, jonka EU ja Britannia ovat asettaneet pakotteiden alaiseksi, on viime vuonna saanut Portugalin kansalaisuuden.

Kansalaisuuden myöntämisen perusteena oli laki, joka antaa maasta 500 vuotta sitten karkotettujen sefardijuutalaisten jälkeläisille mahdollisuuden saada Portugalin kansalaisuus.

Lue lisää: Oligarkki Roman Abramovitšin miljardiomaisuuden jäädytys saamassa sinetin – Portugalista voi vielä tulla Chelsea-omistajan uusi turvasatama

Nyt Portugalin hallitus aikoo kiristää tuon lain tulkintaperusteita, brittilehti The Guardian kertoi keskiviikkona.

Rabbi, joka allekirjoitti todistuksen Abramovitšin sefardijuutalaisesta syntyperästä, oli pidätetty viime viikolla Oporton kaupungissa epäiltynä lukuisista rikoksista.

Portugalin hallitus ilmoitti keskiviikkona kiristävänsä lain pykäliä niin, että lain tarkoitusta ei voisi ”manipuloida”.

Ulkoministeri Augusto Santos Silvan mukaan uudet pykälät edellyttävät, että kansalaisuutta kyseisellä perusteella hakevien tulee näyttää vaikuttava yhteys Portugaliin.

Portugalilaisen Público-sanomalehden mukaan lainmuutosten jälkeen kansalaisuutta hakevan tulisi voisivat tarkoittaa esimerkiksi sitä, että henkilö vierailee maassa tai että hänellä on perintöä tai materiaalisia siteitä Portugaliin, The Guardian kertoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita