Valmet Automotive lomauttaa henkilöstöä Uudessa­kaupungissa, syynä komponentti­pula

Yhtiön mukaan pulan taustalla ovat ”viimeaikaiset toimintaympäristöön liittyvät globaalit häiriöt”.

A-sarjan tuotantoa Uudessakaupungissa viime marraskuussa.

18.3. 16:04 | Päivitetty 18.3. 16:07

Valmet Automotive käynnistää neuvottelut henkilöstön väliaikaisesta lomauttamisesta Uudenkaupungin-autotehtaallaan. Yhtiön mukaan Mercedes Benz A-sarjan valmistuksessa tarvittavista osista on pula.

Lomautustarve koskee enintään 170 henkilötyövuotta A-sarjan tuotannossa. Tehdas valmistaa myös Mercedes Benzin GLC -katumaasturia, jota ongelmat eivät koske. Autotehtaalla on yhteensä 3 300 työntekijää.

Komponenttipula johtuu yhtiön mukaan viimeaikaisista toimintaympäristöön liittyvistä globaaleista häiriöistä täsmentämättä niitä tarkemmin.

Torstaina Volkswagen ja BMW kertoivat pysäyttävänsä tuotantoa Ukrainassa valmistettujen komponenttien pulan takia. Ukraina on yhtiöiden mukaan merkittävä autojen johdinsarjojen valmistaja.

Autoteollisuus on kärsinyt jo koko koronakriisin ajan osien saatavuusongelmista ja häiriöistä toimitusketjuista. Ukrainan sota on kärjistänyt ongelmia uudelleen.

Lue lisää: Volkswagen ja BMW joutuvat pysäyttämään tuotantoaan ukrainalaisten komponenttien pulan takia

Valmet Automotiven yt-neuvottelut koskevat henkilöstön tilapäistä vähentämistarvetta, jonka toteutukseen etsitään yhtiön mukaan erilaisia, henkilöstön ja yrityksen edut parhaiten huomioivia ratkaisuja.

Työnantaja harkitsee toimenpiteeksi enintään 90 päivää kestäviä lomautuksia. Neuvottelut eivät johda irtisanomisiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita