Suomi haluaa monin­kertaistaa ruoka­vientinsä, mutta tappiolla tuotetun possun vieminen Aasiaan herättää kysymyksiä

Suomen ruokavienti on ollut parhaimmillaankin vaatimatonta, nyt tavoitteena on kolmin­kertaistaa elintarvikkeiden vienti. Meri­konteissa Aasiaan seilaavat lihapalat herättävät kuitenkin kysymyksiä viennin kannattavuudesta ja kestävyydestä.

Broilerin kulutus sekä tuotanto Suomessa kasvaa, ja lihassa nähdään myös vientipotentiaalia Aasian markkinoille.

4.4.2022 2:00

Tässä kuussa noin 23 000 kiloa pakastettuja kananvarpaita lähti merikontissa matkaan kohti Etelä-Koreaa. Lihatalo Atrialle kyse oli ilon päivästä, sillä vientilupaa odoteltiin kuusi vuotta.

Uutinen merikontissa matkaavista broilerinpaloista herätti myös vastalauseita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita