Suomi haluaa moninkertaistaa ruokavientinsä, mutta tappiolla tuotetun possun vieminen Aasiaan herättää kysymyksiä
Suomen ruokavienti on ollut parhaimmillaankin vaatimatonta, nyt tavoitteena on kolminkertaistaa elintarvikkeiden vienti. Merikonteissa Aasiaan seilaavat lihapalat herättävät kuitenkin kysymyksiä viennin kannattavuudesta ja kestävyydestä.
Broilerin kulutus sekä tuotanto Suomessa kasvaa, ja lihassa nähdään myös vientipotentiaalia Aasian markkinoille. Kuva: Jarno Mela / Lehtikuva
Alma Onali HS
4.4.2022 2:00
Tässä kuussa noin 23 000 kiloa pakastettuja kananvarpaita lähti merikontissa matkaan kohti Etelä-Koreaa. Lihatalo Atrialle kyse oli ilon päivästä, sillä vientilupaa odoteltiin kuusi vuotta.
Uutinen merikontissa matkaavista broilerinpaloista herätti myös vastalauseita.