UPM:n ja Paperiliiton pitkässä lakkoriidassa on annettu sovinto­esitys, mutta vain sellutoimintojen osalta

Vastausaikaa on jopa huhtikuun 14. päivään saakka. Pyrkimys on saada sopu kaikilla aloilla ennen määräpäivää.

Lakkovahteja UPM:n Kymin tehtaalla Kouvolassa 10. tammikuuta 2022.

22.3. 16:56

Sovittelija Leo Suomaa on antanut sovintoesityksen pitkään jatkuneissa UPM:n ja Paperiliiton välisissä työehtosopimusneuvotteluissa. Esitys koskee vain selluliiketoimintoja.

Asiasta tiedottivat UPM ja Paperiliitto.

Sovittelija on pyytänyt osapuolia vastaamaan sovintoesitykseen 14. huhtikuuta 2022 kello 10.00 mennessä. Vastausaika on poikkeuksellisen pitkä, sillä usein sovintoesitykseen vastataan jo seuraavana tai lähipäivinä.

Sovittelut UPM:n muiden liiketoiminta-alueiden ja Paperiliiton kanssa jatkuvat harkinta-ajan kestäessä.

UPM:n tiedotteen mukaan Paperiliitto on myös ilmoittanut, että se hyväksyy nyt rinnakkaiset neuvottelut. Aiemmin se on edellyttänyt, että neuvottelut käydään yksi liiketoiminta kerrallaan.

”Olen tyytyväinen, että neuvotteluissa on päästy vaiheeseen, jossa sovittelija on nähnyt sovintoesityksen antamisen mahdolliseksi. Olen toiveikas sopimuksen syntymisen suhteen ja toivon, että pääsemme käynnistämään tehtaat mahdollisimman pian”, sanoo UPM Pulp Suomen tuotantojohtaja Juha Kääriäinen UPM:n tiedotteessa.

Paperiliitto ilmoitti jatkavansa neuvotteluja UPM:n muiden liiketoimintojen kanssa sovittelijan johdolla.

”Paperiliiton keskeinen tavoite on saada koko UPM:ää koskevat sopimusratkaisut valmiiksi ennen sovittelijan antaman harkinta-ajan päättymistä. Kaikkia UPM:n paperiliittolaisia työntekijöitä koskevan työehtosopimusratkaisun syntyminen on edellytys sille, että tänään annettu sovintoesitys voidaan hyväksyä”, Paperiliitto viestittää.

Liitto sanoo, että molempien osapuolten tultava jäljellä oleviin neuvotteluihin realistisin tavoittein ja oltava valmis nopeaan sopimusratkaisuun.

Sovitteluprosessi jatkuu osapuolten välisillä neuvotteluilla huomenna keskiviikkona. Seuraava sovittelijan tapaaminen on sovittu torstaille 24. maaliskuuta.

Paperiliiton lakko UPM:n tehtailla on kestänyt koko alkuvuoden. Paperiliiton uusimman päätöksen mukaan lakko kestää 16. huhtikuuta saakka, mikäli ratkaisua ei sitä ennen löydy.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita