Nesteen uudeksi toimitusjohtajaksi nousee Matti Lehmus

Lehmus nousee toimitusjohtajaksi Nesteen renewables platform -liiketoiminnan johtajan paikalta.

Nesteen uusi toimitusjohtaja Matti Lehmus.

23.3. 8:05 | Päivitetty 23.3. 8:25

Polttoainevalmistaja Nesteen uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty yhtiön sisältä renewables platform -liiketoiminnan johtaja Matti Lehmus.

Lehmus aloittaa toimitusjohtajana 1. toukokuuta, Neste kertoo tiedotteessaan. Hän seuraa tehtävässä Peter Vanackeria, joka jatkaa tehtävässä 30. huhtikuuta asti.

Vanacker irtisanoutui tehtävästään yllättäen viime vuoden joulukuussa. Hän siirtyy monikansallisen kemianyhtiön Lyondell Basellin toimitusjohtajaksi.

Vuonna 1974 syntynyt Lehmus nousee Nesteen toimitusjohtajaksi yhtiön sisältä. Hän tuli Nesteen palvelukseen vuonna 1998 ja on työskennellyt uransa aikana useissa johtotehtävissä sekä öljytuoteliiketoiminnassa että uusiutuvissa tuotteissa.

Vuodesta 2009 hän on ollut Nesteen johtoryhmän jäsen ja toimii tällä hetkellä renewables platform -liiketoimintajohtajana.

”Olen iloinen voidessani todeta, että löysimme erinomaisen sisäisen seuraajan, jolla on erittäin hyvät valmiudet ottaa tehtävä vastaan. Matti Lehmuksella on oikea kokemus ja asiantuntemus jatkaa Nesteen hyväksi todetun kasvustrategian toteuttamista”, sanoo Nesteen hallituksen puheenjohtaja Matti Kähkönen tiedotteessa.

Lehmus on ollut mukana päättämässä muun muassa Nesteen tuotantoyhteisyrityksen perustamisesta Yhdysvaltoihin, Singaporen jalostamon laajennuksesta ja kapasiteetin lisäysinvestoinnin suunnittelusta Rotterdamiin.

Lehmus on koulutukseltaan kemiantekniikan diplomi-insinööri ja eMBA.