Maailman suurin ruuan­valmistaja Nestlé liittyy Venäjältä vetäytyvien yritysten joukkoon: Kitkatin ja Nesquikin myynti Venäjällä loppuu

Nestlé on viime viikkoina saanut kritiikkiä myös kuluttajilta, aktivistiryhmiltä ja poliitikoilta, ettei se ole vetäytynyt kokonaan Venäjältä.

Maailman suurin ruoanvalmistaja Nestlé keskeyttää suurimman osan toiminnoistaan Venäjällä. Muun muassa yhtiön tuotemerkkien Kitkatin ja Nesquikin myynti Venäjällä keskeytetään.

23.3. 15:15

Maailman suurin ruuanvalmistaja Nestlé keskeyttää suurimman osan toiminnoistaan Venäjällä. Asiasta uutisoivat muun muassa uutistoimistot Reuters ja Bloomberg.

Muun muassa yhtiön tuotemerkkien Kitkatin ja Nesquikin myynti Venäjällä keskeytetään.

Yhtiö jatkaa kuitenkin palkanmaksua venäläisille työntekijöilleen.

Nestlén ilmoitus tulee vain muutama päivä sen jälkeen, kun Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kritisoi yhtiötä siitä, että se on jatkanut toimintaansa Venäjällä. Nestlé on viime viikkoina saanut kritiikkiä myös kuluttajilta, aktivistiryhmiltä ja poliitikoilta, ettei se ole vetäytynyt kokonaan Venäjältä.

Yhtiö ilmoitti aiemmin muun muassa lopettaneensa ei-välttämättömän viennin ja tuonnin Venäjältä ja mainonnan Venäjällä.

Nestlé liittyy ilmoituksellaan Venäjältä viime aikoina vetäytyneiden länsimaisten yritysten joukkoon. Maasta on vetäytynyt suurista aiemmin elintarviketeollisuuden piirissä toimivista yhtiöistä muun muassa McDonald’s ja Coca Cola.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan